Referat - Danone Cremoso

Categorie
Referate Diverse
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
329
Etichete
danone, cremoso
Descarcari
214
Nota
0 / 10 - 0 voturi








.
Iaurtul Danone Cremoso face parte din categoria de produse lactate. Acest produs e fabricat de catre firma Danone srl, str.Nicolae Canea, nr.96, sector 2, Bucuresti.


Date despre produs:
Ingrediente:
Lapte pasteurizat, smantana, proteine din lapte, fermenti selectionati de iaurt.
Beneficiile iaurtului, adica efectele fermentilor lactici in organism, au ramas mult timp foarte generale, deoarece a fost dificil de studiat bacteriile ce se formeaza prin fermentare. Dar, de citiva ani, cercetarile de laborator au aratat calitatea majora a iaurtului: bacteriile ramase vii in iaurt transforma lactoza in acid lactic, iaurtul continind, spre deosebire de lapte, in acelasi timp lactoza si lactaza, ceea ce permite digerarea fara probleme a acestui aliment. Aceste procese favorizeaza absorbtia si asimilarea calciului.






Valoarea medie nutritiva pentru 100g de produs

Valoare energetica
82 kcal / 344 kj

Proteine
4,6 g

Glucide
4,3 g

Grasime
5,2 g

Ca
122 mg

15% din DZR (Doza Zilnica Recomandata)



2. Data expirarii: , iaurtul poate fi conservat timp de o luna de la data fabricari lui cu conditia de a fi pastrat la temperaturi intre 2 si 6`C. Data exacta a expirari se poate vedea pe ambalajul produsului pe partea superioara a acestuia.


Istoricul produsului:
a) Despre istoria iaurtulaui
Cuvintul iaurt vine din limba turca, cuvintul turc youghurmak avind semnificatia a ingrosa. Cuvintul iaurt sau yogurt este utilizat in mod curent, atit in America de Nord, cit si in Europa, fiind versiunea moderna a laptelui prins de altadata.
Putini stiu insa ca iaurtul este originar din Bulgaria, tara unde numarul de batrini centenari este foarte ridicat.
La inceputul secolului trecut, Metsnikoff, un colaborator al lui Pasteur, a descoperit cei doi fermenti lactici utilizati pentru fabricarea iaurtului: Streptococcus thermophilus si Thermobacterium bulgaricus. Coagularea laptelui a fost, desigur, descoperita absolut din intimplare.
b) Despre isto


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org