Referat - Expansiunea islamismului

Categorie
Referate Diverse
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
309
Etichete
expansiunea, islamismului
Descarcari
244
Nota
0 / 10 - 0 voturi





Una dintre marile religii lumii,islamismul a fost raspandit cu ajutorul fortei armelor din Spania pana in India.Intr-un timp mai scurt de un secol a aparut in urma sa o cultura extraordinara.
Arabia era in mare parte alcatuita din desert in secolul al VII-lea iar in pustiurile sale traiau triburi nomade. Pe tarmul Marii Rosii si Oceanului Indian se gaseau zone fertile cu multe asezari infloritoare. Drumurile acestora duceau in Siria si in Mesopotamia. In calea acestor drumuri comerciale se gaseau oaze care datorita comertului prosperau,de exemplu Mekka si Medina, acestea fiind de o importanta fundamentala in istoria islamismului.

Profetul Mahomed
Profetul Mahomed s-a nascut in Mekka,tatal sau se ocupa cu manatul camilelor.Si-a pierdut parintii inca de foarte tanar si a fost crescut de un unchi.Pana la varsta de 25 de ani calatorea ca negustor cu caravanele,pana cand a luat-o de sotie pe stapana sa, ajunsa deja de doua ori vaduva,pe Hdidja.Umbla mult singur prin munti si cu putin timp dupa casatorie a avut parte de o intamplare ciudata.A avut viziuni ca vorbea cu arhanghelul Gabriel,notand in versuri instructiunile acestuia.Aceste scrieri costituie prima parte a cartii sfinte a islamismului,Coranul.Aceasta carte cuprinde in final cele 114 de precete pe care le-a primit profeteul timp de 22 de ani.Intre timp Mahomed a inceput sa predice, propovaduind ca spre mantuire exista un singur drum,supunerea totala Dumnezeului atotputernic.Cuvantul „islam”in araba are aceiasi semnificatie,devenind numele acestei religii noi.Adeptii sai fiind numiti musulmani,adica supusi,ingaduitori.Mahomed a infiitat o comunitate religioasa din putini discipoli si membrii familiei sale,dar aceasta nu a devenit populara in oras.Bunastarea orasului se datora mai ales pelerinilor care veneau la pitra Kaba,sanctuar dedicat unui numar de circa 360 de zei si spirite diferite,sa se inchine acestora.Insa noul profet a declarat


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org