Referat - Expansiunea islamismului II

Categorie
Referate Istorie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
302
Etichete
expansiunea, islamismului
Descarcari
221
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Expansiunea islamismului II


Una dintre marile religii ale lumii, Islamismul, a fost resp#ndit cu ajutorul for]ei armelor din Spania p#n` \n India. |ntr-un timp mai scurt de un secol a ap`rut \n urma sa o cultur` extraordinar`.


Arabia era in mare parte alc`tuit` din de[ert \n secolul al VII-lea e.n. iar \n pustiurile sale tr`iau triburi nomande. Pe ]`rmul M`rii Ro[ii [i al Oceanului Indian se g`seau zone fertile cu multe a[ez`ri \nfloritoare. Drumurile acestora duceau \n Siria [i Mesopotomia (Irak-ul de azi). |n calea acestor drumuri comerciale se g`seau oaze care datorit` comer]ului prosperau, de exemplu Mekka [i Medina, acestea fiind de o importan]` fundamental` \n istoria islamismului

PROFETUL MAHOMED

Profetul Mahomed s-a n`scut \n Mekka, tat`l s`u se ocupa cu m#natul c`milelor. {i-a pierdut p`rin]ii \nc` de foarte t#n`r [i a fost crescut de un unchi. P#n` la v#rsta de 25 de ani c`l`torea ca negustor cu caravanele, p#n` c#nd a luat-o de so]ie pe st`p#na sa, ajuns` deja de dou` ori v`duv`, pe Hadidja. Umbla mult singur prin mun]i [i cu pu]in timp dup` c`s`torie a avut parte de o \nt#mplare ciudat`. A avut viziuni \n care vorbea cu arhanghelul Gabriel, not#nd \n versuri instruc]iunile acestuia. Aceste scrieri constituie prima parte a c`r]ii sfinte a islamismului, Coranul. Aceast` carte cuprinde \n final cele 114 precepte pe care le-a primit profetul timp de 22 de ani.
|ntre timp Mahomed a \nceput s` predice, propov`duind c` spre m#ntuire exist` doar un singur drum, supunerea total` a Dumnezeului atotputernic.
Cuv#ntul „islam” \n arab` are chiar aceast` semnifica]ie, devenind numele acestei religii noi. Adep]ii s`i era numi]i musulmani, adic` supu[i, \ng`duitori. Mahomed a \nfiin]at o comunitate religioas` din pu]inii discipoli [i membrii familiei sale, dar aceasta nu a devenit popular` \n ora[. Bun`starea ora[ului se datora mai ale pelerinilor care veneau la piatra Kaba, sanctuar dedicat unui num`r de circa 360 de zei [i spirite diferite, s` se \nch


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org