Referat - Fidelizarea clientilor

Categorie
Referate Diverse
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
338
Etichete
fidelizarea, clientilor
Descarcari
262
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Daca functionarea intreprinderilor cunoaste o evolutie datorita
retelei Internet si comertului electronic, la fel se intampla si cu
comportamentul consumatorilor. Aceasta informatie ne duce cu gandul la o provocare dar in acelasi timp reprezinta o ocazie importanta pentru intreprinderile care vin in intampinarea nevoilor cyberconsumatorilor.
La ora actuala este considerat un fapt de necontestat ca Internetul a bulversat comertul. Inainte era foarte greu pentru consumatori sa se informeze asupra celor mai bune preturi si servicii oferite. Cautarile necesitau timp si bani, iar datele privind consumul erau pastrate intr-un mod egoist. Furnizorul era cel care detinea comanda, cel care dadea tonul consumului.
Cum revolutia industriala a dat nastere unei economii stimulata
de productia de masa, a fost normal ca si campaniile de marketing sa
incerce sa fie pe placul maselor.
La ora actuala, totusi, consumatorii (adepti ai informaticii) pot gasi
o multitudine de informatii despre un produs oarecare sau un serviciu. Incepand cu acest moment consumatorul a fost cel care a preluat comanda. S-a produs astfel o schimbare spectaculoasa in sensul ca acum consumatorul evalueaza produsele in functie de o noua norma sau in functie de pertinenta produsului vizavi de propriile nevoi.
Un studiul a aratat ca un anumit numar de site-uri Internet nu sunt
indeajuns de "primitoare"; acestea nu corespund nevoilor clientului.
Situatia trebuie cumva remediata. Pentru a prospera , intreprinderile trebuie sa adopte un model axat pe client,model in care principalul "produs" este satisfacerea clientului si nu bunurile sau serviciile pe care acestea le vand clientului.

Firmele care-si comercializeaza produsele prin Internet si au ca principal obiectiv reducerea stocurilor, vor cunoaste esecul, deoarece accentul trebuie pus mai ales pe relatia cu clientul.
Compania Xerox este unul dintre promotorii modelului firmei axate pe client. Intr-adevar, dupa ce a facut unele cercetari, compania a constatat c


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org