Referat - General Motors

Categorie
Referate Diverse
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
352
Etichete
general, motors
Descarcari
276
Nota
0 / 10 - 0 voturi




















DIVIZIA AUTOMOBILE



- studiu de caz -

























CUPRINS




PREZENTARE GENERALA


ELEMENTE DE TEORIE


STUDIU DE CAZ


BIBLIOGRAFIE

































1. PREZENTARE GENERALA


General Motors a fost fondata in anul 1908 de catre W.C. Durant, care alaturi de Henry Ford au pus bazele industriei automobilistice in America si nu numai.
General Motors reprezinta cea mai mare companie privata cu profil industrial din lume. Povestea ei domina secolul prezent si include o mare parte a dezvoltarii moderne a artelor ingineresti.
Corporatia multinationala detine un procent important din productia mondiala de locomotive si produse electrice de uz casnic. Dar General Motors este in principal un producator de automobile fiind reprezentata pe piata de marci cum ar fi: Chevrolet, Pontiac, Oldmobile, Buick, Cadillac,etc.
Adaptarea la caracterul distinct al pietei automobilistice din America, a fost un moment critic si complex in dezvoltarea companiei. Daca in schimb a participat la crearea stilului in America in ceea ce priveste automobilele personale, acest lucru s-a realizat prin interactiune intre companie si consumatori.
Automobilul a oferit una dintre cele mai mari oportunitati in domeniul indutrial din timpurile noastre. General Motors a avut sansa sa fie la baza acestui fundament. Mai mult decat atat, automobilul, prin faptul ca a dat posibilitatea companiei sa fie la curent cu dezvoltarea motorului cu combustie interna, i-a ajutat sa fie pionieri in domenii cum ar fi producerea avionelor sau a locomotivelor.
Modul de oraganizare este caracterizat printr-o coordonare perfecta a polticilor General Motors si o descentralizare a administratiei.Personalitatea individului aici detine un loc important , atat de important incat de multe ori este necesar sa construiesti o noua divizie in jurul unei persoane (sau mai multor persoane), decat sa gasesti locul potrivit acestei persoane in cadrul companiei.
General Motors are


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org