Referat - Introducere in stiinta comunicarii si a relatiilor publice

Categorie
Referate Diverse
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
328
Etichete
introducere, stiinta, comunicarii, relatiilor, publice
Descarcari
226
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Universitatea „Babes-Bolyai” Cluj-Napoca
Facultatea de Stiinte Politice si Administrative
















INTRODUCERE ÎN STIINTA COMUNICARII SI A RELATIILOR PUBLICE



















Specializarea:
Jurnalism IDD – an I
Stiinte Politice IDD – an I



Explicati cele cinci întelesuri majore ale comunicarii (doua pagini).
În esenta, omul este o entitate bio-psiho-sociala. Aceste trei laturi se întrepatrund si formeaza un tot unitar care cuprinde mii si mii de nuante. Dintr-un alt punct de vedere, omul poate fi considerat ca o întrepatrundere a doua existente: cea materiala care are rol atât de suport cât si de transformator energetic si cea imateriala care ofera valoare si profunzime acestui suport. Cele doua laturi ale existentei noastre se diferentiaza una de cealalta dar nu sunt separate, ele amestecându-se în acelasi tot unitar si creând împreuna Gestaltul numit om. Îmbinarea si întrepatrunderea dintre existenta noastra materiala si cea imateriala nu este un proces static ci unul dinamic iar Gestaltul format se transforma si totodata se consuma cu fiecare zi ce trece. Din fericire, omul nu traieste singur pe pamânt, în preajma sa existând un alt om si un altul, si un altul, fiecare dintre acestia reprezentând, la rândul lor, un Gestalt. În mod evident, existând mai multe entitati distincte, dar de acelasi fel, a aparut si nevoia acestora de a se întelege, de a se cunoaste reciproc.

Procesul care satisface aceste trebuinte ale omului si care este în strânsa legatura cu latura sociala a acestuia este comunicarea. Procesul comunicarii, în sine, poarta cinci întelesuri majore:
Comunicarea reprezinta întelegerea dintre doua sau mai multe entitati
Aceasta întelegere se bazeaza pe transfer si contratransfer informational. Altfel spus, întelegerea se bazeaza pe emisie de informatie, pe perceptia si darea unui sens acestei informatii.
Întelegerea dintre doua entitati se realizeaza în baza unui principiu si anume: orice entitate emitenta trebuie sa aiba capacitatea de a


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org