Referat - Originea lumii. Dialog intre credinta si stiinta

Categorie
Referate Religie
Data adaugarii
acum 15 ani
Afisari
6669
Etichete
originea, lumii, dialog, intre, credinta, stiinta
Descarcari
1129
Nota
9 / 10 - 1 vot


ORIGINEA LUMII , DIALOG INTRE CREDINTA SI STIINTA
Pe baza cercetarilor stiintifice s-a putut demonstra:
1.Universul are un început si un sfârsit (conform termodinamicii) asa cum este revelat si în Biblie. Scaderea entropiei si organizarea materiei dupa „Big Bang” arata actiunea unei forte inteligente.
2.Viata biologica (materia vie) nu este rezultatul schimbarii calitative a reactiilor chimice din cadrul materiei nevii; brânza nu este vie. S-a demonstrat prin electronografie (efect Kirilian) ca materia vie are
un suport ( matrice informationala) bio-câmpul fiind o componenta al acestui suport care persista 3-4 min. si dupa distrugerea substantei vii.
3. Nu exista macroevolutie (C. Darwin a numit adaptarea la mediu evolutie). Arhiva fosilifera arata ca toate speciile apar brusc fiind perfect adaptate mediului si dispar brusc; în straturile fosilifere nu s-au gasit „verigile” de legatura (celebra „Arheopterix” este evident pasare având putine caractere care amintesc de reptile si lipsindu-i elemente ale reptilelor zburatoare (pterodactilii de exemplu). Nu avem treceri de la o specie la alta ci variatii în cadrul aceleiasi specii (eventualele încrucisari ducând la exemplare sterile: (ex. catârii). Chiar încercarile de evolutie dirijata facute cu radiatii asupra „Drosofilei”(musculita de otet) au aratat ca nu s-au obtinut indivizi superiori celor etalon ci monstruozitati. Existenta „fosilelor vii” este un argument contra evolutiei.
4.Omul apare si el brusc în arhiva fosilifera (Homo erectus si Homo neanderthalensis dar nu australopitecinele si habilinele) perfect adaptat mediului sau având în plus o natura spirituala (constiinta de sine, ratiune, limbaj articulat, natura religioasa). „Hibrizii” popularizati în lume au fost facuti din imaginatie:
-Pithecanthropus pekinensis s-au pus la un loc câteva oase ale unui craniu cu oase ale fetei gasite la câtiva metri distanta si cu un maxilar inferior de la 25 m distanta; apoi
un artist a desenat nasul buzele, ochii, urechile si parul din fantezie
-Omul de Java s-a realizat prin îmbinarea unui craniu de gibon cu un femur de om
-Eoanthropus dawsoni realizat prin îmbinarea unui craniu de om cu un maxilar de maimuta
-Omul de Nebraska a fost construit artistic plecând de la un dinte (care mai târziu s-a demonstrat a fi de porc)
-Ramapithecus considerat la început stramos al omului, astazi chiar oamenii de stiinta evolutionisti îl considera un fel de urangutan fara legatura cu omul.
Oamenii au 46 de cromozomi iar primatele 48--nu putem avea un stramos comun.
5.Intreaga coloana litostratigrafica – o simpla conventie umana – arata ca cea mai mare parte a cuverturii sedimentare e rezultatul unui cataclism hidraulic global (potopul)
Evolutionismul este o teorie adusa de stiinta care încearca sa-L scoata pe Dumnezeu din viata omului, fara însa sa reziste la o cercetare stiintifica riguroasa, si fara a reusi sa raspunda la toate problemele precum creationismul. Chiar evolutionistii accepta ca fosilele vii arata ca evolutia nu este obligatorie .
Numeroase experiente personale arata ca spiritul primeaza asupra materiei, stiinta neputând da explicatii decât asupra materiei (un exemplu fiind miracolele).
Din punct de vedere logic evolutionismul are urmatoarele erori:
se confunda adaptarea la mediu cu evolutia (cintezoii studiati de Darwin au ciocuri de forme diferite dar nu s-au transformat în alta specie)
se confunda selectia naturala cu evolutia
se confunda variabilitatea cu evolutia (avem multe rase de câni dar se pot încrucisa între ei)
se confunda trecerea de la anorganic la organic cu trecerea de la materie nevie la materie vie.
...


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org