Referat - Mentalitatea suedeza

Categorie
Referate Diverse
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
316
Etichete
mentalitatea, suedeza
Descarcari
218
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Viata de zi cu zi
Suedia este un taram al contrastelor izbitoare, fizice si vizuale. O natiune atat de urbanizata are in acelasi timp nenumarate lacuri si paduri fara sfarsit intrerupte de sate si orasele. Aproximativ 84% din populatia Suediei locuieste in zona urbana. Orasul Stockholm, cel mai mare oras al Suediei, are o populatie totala de 1,5 milioane de locuitori. Orasele Suediei sunt moderne si eficiente, un amestec de arhitectura traditionala si cladiri moderne, functionale. Multe orase din Suedia, mai ales Stockholm si Kalmar situate pe coasta de sud-est, au castele impunatoare si biserici datand din Evul Mediu. Suburbiile marilor orase au blocuri de apartamente - multe dintre ele construite intre anii 1950 si 1960 drept replica a urbanizarii rapide.
Suburbiile sunt conectate cu centrele oraselor prin drumuri si mijloace de transport ca trenul si autobuzul. In plus, Stockholmul are o retea de metrou extinsa. Ca si in cazul altor natiuni industrializate, blocajele de trafic inseamna o provocare zilnica pentru cei care locuiesc si muncesc in orasele suedeze. Deoarece Suedia se bazeaza pe energie electrica pentru industrie si incalzire, poluarea este mai mica decat in alte tari.
Mancarea si bautura
Suedia este faimoasa pentru smorgasbord, o combinatie de feluri de mancare calde si reci, plasate pe o masa intinsa, de unde cei care mananca se servesc singuri. Smorgasbord-ul se serveste de sarbatori, in restaurante sau la bordul vaselor de croaziera. De obicei, suedezii mananca intr-o anumita ordine: intai specialitatile de peste reci: ansoa, anghila, heling, somon, sardine si creveti; dupa aceea, servesc feluri calde, ca: pate de ficat, friptura de vita sau sunca si salata de legume; urmeaza specialitati calde: chiftelute, omleta, carnaciori, hamsii sau hering pane. Desertul favorit include branza, fructe proaspete, salata de fructe si placinta.
Dar de obicei, suedezii mananca mult mai simplu. Micul dejun este alcatuit din cereale sau o bucata de placinta cu o


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org