Referat - Mortarul

Categorie
Referate Diverse
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
414
Etichete
mortarul
Descarcari
240
Nota
0 / 10 - 0 voturi


MORTARUL


Mortarul este un material de constructie obtinut prin omogenizarea unui amestec de nisip, var si/sau ciment si apa.
Mortarele de constructie se clasifica dupa domeniul de utilizare si tipul liantului folosit. Caracteristicile de baza ale mortarelor sunt: consistenta normala, mobilitatea, tendinta de segregare si capacitatea de retinere a apei. Caracteristicile calitative ale mortarelor întarite sint urmatoarele: rezistenta mecanica, aderenta mortarului, gelivitatea.
Tipuri de mortare :
- pentru zidarie
- pentru tencuiala.

Aparitia materialelor si tehnologiilor noi de constructii, necesitatea respectarii unor termene de constructie mai scurte, reducerea costurilor, cresterea productivitatii prin aplicarea mecanizata a mortarelor, necesitatea obtinerii unei calitati constante a mortarelor, au impus modificarea mortarelor clasice care nu mai pot respecta cerintele tehnice actuale. Prin adaugarea compusilor polimerici (dispersii apoase de copolimeri sintetici, pulberi redispersabile) în mortarele pe baza de lianti minerali se îmbunatatesc considerabil urmatoarele proprietati: aderenta la suport, rezistentele mecanice; timpul de lucrabilitate, capacitatea de retinere a apei, flexibilitatea, rezistenta la uzura, durabilitatea, rezistenta la alunecare. Domeniile de utilizare tipice pentru mortarele pe baza de lianti minerali modificate cu adaosuri de compusi polimerici sunt: adezivi pentru placi ceramice, mortare pentru rosturi, adezivi pentru termoizolatii, sape autonivelatoare, mortare pentru reparatii, mortare pentru finisare, gleturi, mortare impermeabile.
Aparitia materialelor si tehnologiilor noi de constructii în paralel cu cerintele pentru îmbunatatirea calitatii constructiilor au impus modificarea mortarelor clasice care nu mai pot respecta cerintele tehnice actuale. Alti factori care au condus la tehnologii noi de obtinere si aplicare a mortarelor pe baza de lianti hidraulici cu adaosuri de compusi polimerici sunt: n


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org