Referat - Pictori impresionisti

Categorie
Referate Diverse
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
310
Etichete
pictori, impresionisti
Descarcari
229
Nota
0 / 10 - 0 voturi

ROMANIA
MINISTERUL EDUCATIEI
SI CERCETARII





LUCRARE
PENTRU CONFIRMAREA COMPETENTELOR PROFESIONALE






TEMA:
Pictori impresionisti











ALBA – IULIA 2004










Inca de la inceputurile sale, pictura a cunoscut mai multe etape de dezvoltare. Au aparut noi tehnici de a picta si s-au dezvoltat curente noi. Pictura italiana a Renasterii a cunoscut la Florenta , in Qualtrocento, afirmarea unor stralucite personalitati artistice. Pictorii florentini au fost inzestrati nu numai cu inalta sensibilitate estetica, ci, din abundenta, si cu un har creator. Talentul si contributia fiecaruia s-au facut simtite nu numai in ansamblul scolii de fresca, ci si in pictura de sevalet.
Observarea si interpretarea anatomiei si psihologiei umane, a naturii si societatii de catre pictori, pasiunea studiului si cercetari experimantale, precum si introducerea unor noi principii morfologice de catre acestia, au servit crearii unor conceptii estetice unitare si puternic originale.
In aceasta pictura, ceea ce ne izbeste astazi este abundenta nudului, mai ales a celui feminin, inteles, pe de o parte ca sa satisfaca gustul obisnuit al publicului, pe de alta parte, ca sa arate ca autorii lui nu au uitat cu totul vechiile precepte ale artei mari. Acest amestec de preferinte contemporane si de canon clasic este la baza celor mai multe din compozitiile mari din aceasta vreme, cu exceptia celor demne de arta marilor decoratori din trecut. Vor aparea deci, pretutindeni, trupuri de femei frumoase, insa asa cum era inteleasa frumusetea in aceasta vreme, in atitudini copiate, mai mult sau mai putin, dupa operele celebre ale maestrilor din trecut.
De altfel, aceasta nu trebuie sa ne mire : fiecare epoca isi face despre frumusetea femeii si despre frumusetea fizica, in general, o conceptie care fatal isi va gasi expresia in operele sale de arta. Trebuie ca un artist sa fie cu totul interesant, o personalitate prea indrazneata si prea originala, pentru ca sa impuna publicului con


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org