Referat - Prevalenta infestatiei cu Trichinella Spiralis

Categorie
Referate Diverse
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
349
Etichete
prevalenta, infestatiei, trichinella, spiralis
Descarcari
232
Nota
0 / 10 - 0 voturi














PREVALENTA INFESTATIEI CU TRICHINELLA

SPIRALIS LA PORCII SACRIFICATI PENTRU CONSUM

FAMILIAL IN CIRCUMSCRIPTIE SANITARA-

VETERINARA SI PENTRU SIGURANTA ALIMENTELOR

SECTOR V – Bucuresti









INTRODUCERE
Motivatie
Reemergenta infestatiei.
In prezent in Romania, trichineloza continua sa faca mari pagube economice si sa produca numeroase si grave imbolnaviri in fiecare an, in randurile consumatorilor de carne de porc atat in mediul rural, cat si in cel urban.
Imbolnavirile in masa se declanseaza cel mai frecvent cu ocazia unor evenimente importante, cum sunt: nuntile, botezurile, diverse alte aniversari, unde se consuma cantitati importante de carne provenite de la animale infestate.
Datorita lipsei de educatie sanitara si a lipsei de informatie in ceea ce priveste aceasta boala parazitara, populatia umana este in permanent expusa pericolului imbolnavirii de trichineloza.
In cazul populatiei urbane din Bucuresti, reemergenta infestatiei se constata in cazul porcilor sacrificati in gospodariile individuale din judetele limitrofe capitalei si adusi in scop de consum colectiv in familiile stabilite in Bucuresti, carne de porc care nu este supusa analizei si efectuarii examenului trichineloscopic la serviciile sanitare veterinare de stat.
Cele mai frecvente cazuri au fost depistate dupa sarbatorile de iarna sau dupa diferite aniversari cu mese colective la care s-au consumat produse preparate din carne de porc infestata cu Trichinella spiralis. Persoanele prezentau deja simptome de trichineloza iar depistarea parazitului s-a efectuat din preparate si semipreparate culinare tratate sau netratate termic.
Pentru prevenirea unor astfel de situatii este necesara o mai buna educatie sanitara a populatiei care trebuie sa aiba cunostintele elementare despre trichineloza, pentru a stii astfel sa se apere de aceasta boala.

TRICHINELOZA
Trichineloza este o parazitozoonoza grava ce afecteaza diverse specii de animale domestice, salbatice, precum si omul, determi


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org