Referat - Pui zburati sau pui grill

Categorie
Referate Diverse
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
321
Etichete
pui, zburati, sau, pui, grill
Descarcari
181
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Pui zburati sau pui grill?

În functie de optiunea fiecarui crescator în perioada de primavara, când temperaturile încep sa devina mai ridicate, împatimitii în cresterea pasarilor si nu numai, au posibilitatea sa faca bani. Si oare cum ?
Asa cum puteti observa înca din titlu exista doua variante si anume prima de a creste pui zburati si alta de a obtine pui grill.
Era o traditie cu ani în urma când existau mai multe întreprinderi Avicola specializate în cresterea puilor de carne, ca începând de la sfârsitul lunii martie si pâna în luna iunie sa existe de vânzare puii zburati. Cererea era asa de mare ca acestea nu faceau fata. Poate unii dintre dumneavoastra se întreaba ce sunt acestia. Puii zburati sunt de fapt pui de carne crescuti de la ecloziune si pâna la vârsta de 3 saptamâni când sunt scosi la vânzare. Pentru cei care dispun de spatiu si au conditii de a asigura un microclimat corespunzator si ma refer mai ales la temperatura, la care se adauga si furaje de calitate se pot apuca sa creasca pui zburati. Dupa trei saptamâni vor constata ca banii pe care îi investesc îi vor recupera foarte repede si chiar vor avea un profit frumusel.
O sa ne adresam pentru început producatorilor de puii zburati. Pentru a putea obtine 1000 pui zburati aveti nevoie de o încapere de 10x10 m, prin urmare 100 m2. În aceasta încapere temperatura pentru primele 3 zile de viata trebuie sa atinga 330C urmând ca aceasta sa fie redusa odata cu cresterea acestora. Pe lânga temperatura, aveti nevoie si de furaje adaptate vârstei. Pentru aceasta perioada de crestere puii au nevoie de un furaj combinat care sa asigure 3200 kcal energie metabolizabila si 23% proteina bruta. Aceste conditii de calitate le puteti obtine în doua moduri. O prima modalitate ar fi realizarea unui amestec furajer format din 57% porumb, 25% srot de soia, 10% srot de floarea soarelui, 5% faina de peste si 3% partea minerala reprezentata de 0,2% sare, 0,8% fosfat, 1% carbonat de calciu si 1% premix vitamino -mineral c


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org