Referat - Rame de ochelari

Categorie
Referate Diverse
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
485
Etichete
rame, ochelari
Descarcari
323
Nota
0 / 10 - 0 voturi







Rame de ochelari




Ochelarii au fost utilizati prima oara de italieni in Europa, fapt dovedit si de picturi medievale care reprezinta personalitati cu ochelari .In 1268 filozoful si omul de stiinta englez Roger Bacon scria intr-o lucrare despre folosirea lentilelor pentru imbunatatirea vederii.Ca o consecinta pana la sfarsitul secolului al XIII membrii de elita ai societatii purtau ochelari in Europa , Asia si Africa .
O problema importanta era purtarea dispozitivelor optice : lentilele erau prinse in diverse materiale ( coarne de vita , alama , fanon) care nu asigurau o elasticitate corespunzatoare pentru mentinerea ochelarilor intr-o pozitie corecta.De abia la sfarsitul secolului al XVI –lea ramele au fost prevazute cu sfori , care legate dupa ureche , asigurau o stabilitate satisfacatoare purtatorului.
Ochelarul este un instrument optic care are rolul de a proteja ochiul , sau de a corecta anumite defecte ale vederii.Este format din rama propriu – zisa si doua lentile. Rolul principal al ramelor este de a pozitiona , cat mai corect lentila , pe axul optic. Rama pentru ochelari este formata dintr-un suport pentru lentile , numit cadru , bratele pentru fixarea ochelarului dupa ureche si saua nazala .ramele pentru ochelari trebuie sa aiba urmatoarele caracteristici : sa fie estetice , sa fie usoare , sa fie rezistente la agenti fizici si chimici , neinflamabile , durabile , usor de prelucrat .
Ramele se pot clasifica dupa urmatoarele criterii :
dupa destinatie
dupa materialul din care sunt confectionate
dfupa procedeele de obtinere
dupa elementele componente
Dupa destinatie ramele pot fi :
pentru ochelari de protectie
pentru ochelari de corectie
Dupa materialele di care sunt confectionate pot fi :
din materiale plastice
din materiale metalice
combinatii ale materialelor plastice cu materiale metalice
Dupa procedeul de obtinere a ramelor :
pot fi realizate manual
pot fi realizate prin presare mecanica si automata
Dupa forma :
- rame ro


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org