Referat - Rasturnarea laterala

Categorie
Referate Diverse
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
649
Etichete
rasturnarea, laterala
Descarcari
274
Nota
0 / 10 - 0 voturi




RASTURNAREA LATERALA


Este un element de baza în gimnastica acrobatica, în care corpul executa o rotatie de 360° în jurul axei antero – posterioare, cu trecere prin pozitia stând în mâini.
Descriere tehnica: din stând, cu bratele sus, prin ridicarea laterala a piciorului din directia spre care se va efectua rasturnarea laterala, se trece pe stând pe un picior, celalalt ridicându-se lateral. Prin dezechilibrarea corpului spre directia miscarii, piciorul ridicat lateral se aseaza pe sol, preluând progresiv, prin îndoirea genunchiului, greutatea corpului. Trunchiul se îndoaie în lateral, spre directia miscarii, palmele se aseaza pe sol cât mai departe de piciorul îndoit si pe aceeasi linie, cu degetele rasfirate orientate spre înapoi, perpendicular pe directia miscarii. Prin întinderea energica a piciorului îndoit si balansarea celuilalt sus, corpul se ridica în stând pe mâini, cu picioarele departate în plan frontal (lateral), palmele fiind asezate pe sol, departate la latimea umerilor. Corpul se rastoarna in continuare spre directia miscarii, iar piciorul de balans se aseaza pe sol, cât mai aproape de mâini, preluând progresiv greutatea corpului prin ridicarea trunchiului si a bratelor prin lateral sus. Miscarea se termina în stând departat, cu bratele sus sau lateral.
Exercitii progresive:
- Din stând pe mâini, cu picioarele departate lateral, trecerea greutatii corpului de pe o mâna pe cealalta, cu ajutor. Ajutorul se da înapoi, apucând executantul de partile laterale ale bazinului.
- Din mers, apoi din alergare, efectuarea rasturnarii laterale cu asezarea palmelor pe o banca asezata transversal pe directia miscarii.
– Rasturnare laterala efectuata pe un plan înclinat.
- Rasturnare laterala de pe o suprafata ridicata, cu asezarea palmelor în afara suprafetei ridicate.
- Rasturnare laterala cu asezarea picioarelor si a palmelor pe re


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org