Referat - Robotul arc mate 100iB

Categorie
Referate Diverse
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
406
Etichete
robotul, arc, mate, 100ib
Descarcari
311
Nota
0 / 10 - 0 voturi

UNIVERSITATEA DE PETROL SI GAZE PLOIESTI
FACULTATEA DE INGINERIE MECANICA SE ELECTRICA
ELECTRONICA APLICATA












ROBOTUL ARC MATE 100iB



























2004






Cuprins:



1. Scurt istoric
2. Robotul ARC Mate 100iB
3. ARC Mate 100Ib schema si date tehnice




























1. Scurt istoric

Din cele mai vechi timpuri omul a încercat sa construiasca mecanisme care sa imite cât mai fidel comportamentul unor vietuitoare sau mecanisme care sa ii usureze munca in anumite domenii.
Dupa ce dea lungul timpului diferiti cercetatori au incercat sa construiasca asemenea mecanisme cuvântul “robot” a fost utilizat pentru prima data în piesa “Robotii universali ai lui Rossum” scrisa de Karel Capek (Cehia) în 1920. Termenul a început sa fie utilizat dupa 1923, când lucrarea a fost tradusa în limba engleza.
Termenul “Robotica” a fost utilizat pentru prima data de Isaac Asimov (1920 - 1992).
In mod obisnuit un robot este o masina care, într-o anumita masura, imita omul fie ca înfatisare, fie ca posibilitati de actiune.
Robotul este un mecanism automat care se poate substitui omului pentru a efectua unle operatii, fiind capabil sa-si modifice singur ciclul de executie (prin detectie fotoelectrica, servomotoare, etc).
Asimov a enuntat, în 1940, cele trei legi fundamentale care trebuie sa fie respectate de un robot pentru îndeplinirea (realizarea, finalizarea) sarcinilor în deplina siguranta .
(L1) Un robot nu are voie sa lezeze o fiinta umana sau sa permita, prin neinterventie, sa fie agresata o fiinta umana.
(L2) Un robot trebuie sa execute ordinele (comenzile) primite de la o fiinta umana, cu exceptia acelora care contravin primei legi.
(L3) Un robot trebuie sa-si protejeze propria existenta, în masura în care aceasta protejare nu contravine primelor doua legi.
Se poate conside


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org