Referat - Stiinta si viitorul omenirii

Categorie
Referate Diverse
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
577
Etichete
stiinta, viitorul, omenirii
Descarcari
280
Nota
0 / 10 - 0 voturi



Înca de la inceputul lumii, omul, pentru a putea trai, a fost nevoit sa modifice mediul de viata dupa bunul plac, astfel ca acesta sa-i poata oferi toate conditiile necesare dezvoltarii atat pe plan intelectual cat si pe plan moral si social.
Toate aceste modificari au fost necesare, deoarece fara ele omul nu si-ar fi putut dezvolta inteligenta, insa omul a actionat, actioneaza si este foarte posibil sa mai actioneze nechibzuit asupra mediului si în viitor. Aceasta creatura magnifica -omul- a vazut ca aproape nimic nu-i poate sta în cale si, ca o concluzie gresita a considerat natura ca pe învinsul sau.
Unii cred ca omul a evoluat extraordinar de mult într-un timp foarte scurt, însa si astazi traieste pe baza acelorlasi constituenti: oxigen, apa, sol, plante, animale, iar daca analizam daunele aduse naturii de catre om, mai greu putem spune ca acesta a progresat.
Exitenta si activitatea umana depind însa de un factor numit biosfera, iar acest factor este fundamental pe Terra.
În oarba sa cale spre a descoperi mai mult si mai mult, omul poate pana la urma sa reuseasca sa distruga acest factor care, cu toate tehnologiile este unic.
In epoca actuala, epoca ce nu ar fi posibila fara utilizarea computerelor, majoritatea oamenilor au devenit orbi în calea spre noi si noi descoperiri, au devenit orbi la tot ceea ce se petrece în natura, care pe zi ce trece este tot mai bolnava datorita ruperii echilibrelor ecologice, dar cel mai rau este ca omul nu vede înca ceea ce i se poate întampla prin aceste disturbari.
Problema expunerii omului la radiatii de înalta energie nu este specifica epocii actuale, a energiei atomice si armamentelor termonucleare. Înca de la aparitia ei pe Pamant, viata a trebuit sa existe în prezenta acestor radiatii. Radiatii de înalta energie bombardeaza necontenit Pamantul. Unele dintre aceste radiatii par sa vina de la Soare, dar cele mai multe îsi au radacinile în alte parti ale galaxiei sau în afara ei. Alte surse de radiatie sunt rocile,


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org