Referat - Studiu de caz - Philips

Categorie
Referate Diverse
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
424
Etichete
studiu, caz, philips
Descarcari
320
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Studiu de caz: Philips

Philips este cea mai mare companie europeana si una dintre cele mai mari companii mondiale de produse electronice de consum. Bazele sale au fost puse în 1891, când Gerard Philips a înfiintat o companie în Eindhoven, Olanda, pentru a produce becuri incandescente si alte produse electrice. Compania s-a concentrat initial asupra producerii de becuri cu filament din carbon, iar la sfârsitul secolului XX era unul dintre cei mai mari producatori din Europa.
Dezvoltarea unei noi tehnologii a iluminatului a alimentat un program stabil de expansiune si, în 1914, compania a înfiintat un laborator de cercetare pentru studiul fenomenului din punct de vedere chimic si fizic, astfel încât sa stimuleze în continuare inovatia produselor.
Companii de marketing se înfiintasera deja în Statele Unite si în Franta înainte de primul razboi mondial, în Belgia în 1919, iar în anii 1920 a avut loc o explozie a numarului acestora. Aceasta a fost perioada când Philips a început sa-si protejeze inovatiile prin patente, în domenii precum radiografii cu raze X si receptia radio. Aceasta a marcat începutul diversificarii gamei de produse ale companiei. În 1918 a introdus pe piata un tub medical cu raze X, apoi, în 1925, Philips s-a implicat în primele experimente legate de televiziune. A început sa produca aparate de radio în 1927 si pâna în 1932 vânduse un milion de astfel de aparate. Un an mai târziu producea aparatul de radio cu numarul 100 milioane, si începea, de asemenea, în Statele Unite, producerea de echipamente medicale cu raze X. Primul aparat de ras electric al lui Philips a fost lansat în 1939, moment în care compania avea 45.000 de angajati în întreaga lume si vânzari de 152 milioane gulzi olandezi.
Stiinta si tehnologia au avut parte de dezvoltari spectaculoase în anii 1940-1950, timp în care Philips Research a inventat capetele rotative ce au stat la baza dezvoltarii aparatului de ras electric Philishave, si a pus bazele unei viitoare munci de pionierat în


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org