Referat - Biblia - studiu

Categorie
Referate Religie
Data adaugarii
acum 15 ani
Afisari
5806
Etichete
biblia, studiu
Descarcari
1736
Nota
10 / 10 - 3 voturi

Biblia - studiu
Ge 1:1 La început, Dumnezeu a facut cerurile si pamântul.
Ge 1:2 Pamântul era pustiu si gol; peste fata adâncului de ape era întuneric, si Duhul lui Dumnezeu se misca pe deasupra apelor.
Ge 1:3 Dumnezeu a zis: "Sa fie lumina!" Si a fost lumina.
Ge 1:4 Dumnezeu a vazut ca lumina era buna; si Dumnezeu a despartit lumina de întuneric.
Ge 1:5 Dumnezeu a numit lumina zi, iar întunericul l-a numit noapte. Astfel, a fost o seara, si apoi a fost o dimineata: aceasta a fost ziua întâi.
Ge 1:6 Dumnezeu a zis: "Sa fie o întindere între ape, si ea sa desparta apele de ape."
Ge 1:7 Si Dumnezeu a facut întinderea, si ea a despartit apele care sunt dedesubtul întinderii de apele care sunt deasupra întinderii. Si asa a fost.
Ge 1:8 Dumnezeu a numit întinderea cer. Astfel, a fost o seara, si apoi a fost o dimineata: aceasta a fost ziua a doua.
Ge 1:9 Dumnezeu a zis: "Sa se strânga la un loc apele care sunt dedesubtul cerului, si sa se arate uscatul!" Si asa a fost.
Ge 1:10 Dumnezeu a numit uscatul pamânt, iar gramada de ape a numit-o mari. Dumnezeu a vazut ca lucrul acesta era bun.
Ge 1:11 Apoi Dumnezeu a zis: "Sa dea pamântul verdeata, iarba cu samânta, pomi roditori, care sa faca rod dupa soiul lor si care sa aiba în ei samânta lor pe pamânt." Si asa a fost.
Ge 1:12 Pamântul a dat verdeata, iarba cu samânta dupa soiul ei, si pomi care fac rod si care îsi au samânta în ei, dupa soiul lor. Dumnezeu a vazut ca lucrul acesta era bun.
Ge 1:13 Astfel, a fost o seara, si apoi a fost o dimineata: aceasta a fost ziua a treia.
Ge 1:14 Dumnezeu a zis: "Sa fie niste luminatori în întinderea cerului, ca sa desparta ziua de noapte; ei sa fie niste semne care sa arate vremile, zilele si anii;
Ge 1:15 si sa slujeasca de luminatori în întinderea cerului, ca sa lumineze pamântul." Si asa a fost.
Ge 1:16 Dumnezeu a facut cei doi mari luminatori, si anume: luminatorul cel mai mare ca sa stapâneasca ziua, si luminatorul cel mai mic ca sa stapâneasca noaptea; a facut si stelele.
Ge 1:17 Dumnezeu i-a asezat în întinderea cerului, ca sa lumineze pamântul,
Ge 1:18 sa stapâneasca ziua si noaptea, si sa desparta lumina de întuneric. Dumnezeu a vazut ca lucrul acesta era bun.
Ge 1:19 Astfel, a fost o seara, si apoi a fost o dimineata: aceasta a fost ziua a patra.
Ge 1:20 Dumnezeu a zis: "Sa misune apele de vietuitoare, si sa zboare pasari deasupra pamântului pe întinderea cerului."
Ge 1:21 Dumnezeu a facut pestii cei mari si toate vietuitoarele care se misca si de care misuna apele, dupa soiurile lor; a facut si orice pasare înaripata dupa soiul ei. Dumnezeu a vazut ca erau bune.
Ge 1:22 Dumnezeu le-a binecuvântat, si a zis: "Cresteti, înmultiti-va, si umpleti apele marilor; sa se înmulteasca si pasarile pe pamânt".
Ge 1:23 Astfel a fost o seara, si apoi a fost o dimineata: aceasta a fost ziua a cincea.
Ge 1:24 Dumnezeu a zis: "Sa dea pamântul vietuitoare dupa soiul lor, vite, târâtoare si fiare pamântesti, dupa soiul lor." Si asa a fost.
Ge 1:25 Dumnezeu a facut fiarele pamântului dupa soiul lor, vitele dupa soiul lor si toate târâtoarele pamântului dupa soiul lor. Dumnezeu a vazut ca erau bune.
Ge 1:26 Apoi Dumnezeu a zis: "Sa facem om dupa chipul Nostru, dupa asemanarea Noastra; el sa stapâneasca peste pestii marii, peste pasarile cerului, peste vite, peste tot pamântul si peste toate târâtoarele care se misca pe pamânt."
Ge 1:27 Dumnezeu a facut pe om dupa chipul Sau, l-a facut dupa chipul lui Dumnezeu; parte barbateasca si parte femeiasca i-a facut.
Ge 1:28 Dumnezeu i-a binecuvântat, si Dumnezeu le-a zis: "Cresteti, înmultiti-va, umpleti pamântul, si supuneti-l; si stapâniti peste pestii marii, peste pasarile cerului, si peste orice vietuitoare care se misca pe pamânt."
Ge 1:29 Si Dumnezeu a zis: "Iata ca v-am dat orice iarba care face samânta si care este pe fata întregului pamânt, si orice pom, care are în el rod cu samânta: aceasta sa fie hrana voastra."
Ge 1:30 Iar tuturor fiarelor pamântului, tuturor pasarilor cerului, si tuturor vietatilor care se misca pe pamânt, care au în ele o suflare de viata, le-am dat ca hrana toata iarba verde." Si asa a fost.
Ge 1:31 Dumnezeu S-a uitat la tot ce facuse; si iata ca erau foarte bune. Astfel a fost o seara, si apoi a fost o dimineata: aceasta a fost ziua a sasea.
Ge 2:1 Astfel au fost sfârsite cerurile si pamântul, si toata ostirea lor.
Ge 2:2 În ziua a saptea Dumnezeu Si-a sfârsit lucrarea, pe care o facuse; si în ziua a saptea S-a odihnit de toata lucrarea Lui pe care o facuse.
Ge 2:3 Dumnezeu a binecuvântat ziua a saptea si a sfintit-o, pentru ca în ziua aceasta S-a odihnit de toata lucrarea Lui, pe care o zidise si o facuse.
Ge 2:4 Iata istoria cerurilor si a pamântului, când au fost facute.
Ge 2:5 În ziua când a facut Domnul Dumnezeu un pamânt si ceruri, nu er...


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org