Referat - Studiu de caz - Gradinita Abecedar

Categorie
Referate Management
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
652
Etichete
studiu, caz, gradinita, abecedar
Descarcari
320
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Studiu de caz: Gradinita “Abecedar”

1. Introducere:
Alegerea celei mai bune gradinite face parte dintre grijile de toamna ale parintilor cu copii prescolari. Urmând tendintele ultimelor studii în materie de psihologie, cele mai bune variante ale învatamântului prescolar au luat forma unei afaceri private.
Net superioare celor de stat, unde lucrurile merg în inertia unui sistem slab finantat, gradinitele particulare tind sa satisfaca si cei mai exigenti parinti. Învatarea unei limbi straine, cursuri de calculator, muzica, dans, pictura, sculptura, înot sau tenis sunt doar câteva din variantele oferite. O pregatire în concordanta cu programa pentru prescolari a Ministerului Educatiei Nationale va asigura cu certitudine integrarea rapida în clasa I. Prin urmare startul cel mai bun îl vor lua copii care s-au mai lovit de primele cunostinte pe care le vor învata la scoala.

2. Descrierea afacerii propuse:
Înfiintarea unei gradinite particulare, chiar daca în acest moment exista câteva cu un program atractiv, are ca scop dezvoltarea unui învatamânt particular, bine pus la punct, adaptabil preferintelor parintilor, începând de la nivelul copiilor prescolari.
Denumirea societatii comerciale va fi „Abecedarul”, iar forma juridica de constituire va fi S.R.L. Sediul central va fi în Bucuresti, urmând a fi achizitionat un teren de 1.000-1.500 m2 pe Calea Vacaresti, necesitând o investitie de circa 75.000€. Pe acest teren se va ridica o cladire cu doua nivele în care se vor desfasura cursurile, se va amenaja un loc de joaca, precum si o parcare subterana pentru parinti si profesori. Cladirea va fi dotata si amenajata la standarde de cel mai înalt nivel. Investitia totala se va ridica la circa 200.000€.
Capitalul societatii va fi mixt, în jur de 30-40% va proveni din fonduri proprii, restul urmând a fi obtinut prin credite la diverse banci. Se spera ca printr-un plan de afaceri bine pus la punct si printr-un sistem de management educational performant, societatea sa conving


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org