Referat - Transporturile

Categorie
Referate Diverse
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
507
Etichete
transporturile
Descarcari
253
Nota
0 / 10 - 0 voturi


TRANSPORTURI AERIENE

Cea mai dinamica modalitate de transport este cea aeriana. Traficul international de marfuri s-a dublat la fiecare 5-6 ani. In traficul international au intrat nu numai marfuri clasice ca supliment de bagaj la transportul calatorilor ci au aparut linii aeriene specializate in transportul de marfuri. La acestea a contribuit in mod constant pretul de transport, confortabilitatea primirii si expedierii marfurilor, siguranta si nu in ultimul rand cooperarea existenta intre companiile aeriene, ceea ce simplifica foarte mult activitatea beneficiarilor de transport.
Reglementari internationale privind traficul aerian:
Conventia de la Varsovia 1929- prin aceasta conventie s-au pus bazele Contractului de Transport Aeriene, materializat prin scrisoarea de Trasura a Transporturilor Aeriene. Aceasta conventie reglementeaza de fapt documentele folosite in transporturile internationale aeriene si precizeaza drepturile si raspunderea civila a carausului aerian pentru cauzele suferite de calatori, bagaje si marfuri in timpul transportului. Convetia defineste transportul international aerian ca acel transport la care punctul de plecare si punctul final de destinatie sunt situate in tari diferite. Regulile conventiei de la Varsovia se aplica la transporturile efectuate intre 2 tari contractanete.
Conventia Sanitara Internationala de la Haga 1933- aceasta conventie reglementeaza masurile de control ce pot fi luate de aeroporturi pentru protectia sanitara fito sau veterinara cu privire la accesul aeronavelor, echipajelor acestora, bagajelor si marfurilor in general si in mod special, atunci cand exista suspiciuni de contaminare sau infestare.
Conventia de la Chicago 1944- aceasta reprezinta principalul instrument juridic in domeniul aviatiei civile internationale.
Protocolul de la Haga 1955- cu aceasta ocazie s-a precizat faptul ca documentele de transport prevazute in Conventia de la Varsovia fac dovada contractului de transport. De asemenea prin acest protocol


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org