Referat - Transporturile speciale

Categorie
Referate Geografie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
493
Etichete
transporturile, speciale
Descarcari
249
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Problema dezvoltarii transporturilor speciale.

Toate tipurile de transporturi terestre, acvatice , aeriene sunt considerate transporturi clasice.În regiunile unde aceste tipuri nu sunt accesibile s-au introdus alte mijloace si procedee de transport, care sunt denumite neconventionale sau speciale.
Din transporturile speciale fac parte transportul energiei electrice prin linii de înalta tensiune, telecomunicatiile, radioul, televiziunea, conductele, Internetul s.a.
Dezvoltarea omenirii a dus la noi investitii si schimbari, care a schimbat esential modul de viata a societatii. Acestea reprezinta informatii, tehnologii si telecomunicatii care transforma obiectele fizice în informatie si o transmit la cele mai îndepartate parti ale lumii. În asa fel posta transmite informatia prin diferite tipuri de comunicatii.
Cel mai valoros si mai des practicat transport special o reprezinta transportul prin telecomunicatii. Telecomunicatiile reprezinta transmiterea la distanta a informatiei prin intermediul a diferitor semnale electromagnetice Acest tip de transport a devenit în ultimele decenii indispensabil dezvoltarii economice moderne si cerintelor societatii contemporane. Pe baza lui se întretin legaturi nationale, regionale si internationale realizate anume prin posta, telegraf, telefon, telex, sistemele de radio si de televiziune, reteaua Internet etc.
Telecomunicatiile joaca un mare rol în evolutia societatii. Fiecare element al progresului social si comercial influenteaza activitatea de telecomunicatii si invers. Pe plan mondial se constata largirea serviciilor oferite de acest tip de transport.
Sectorul de telecomunicatii este în competitie cu alte sectoare în obtinerea fondului de investitii. De regula, administratiile de stat recunosc ca serviciile de telecomunicatii sunt insuficient dezvoltate fata de progresele economice realizate în tarile respective.
Importanta telecomunicatiilor fiind cunoscuta, determina administratiile de stat sa faca investitii pe


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org