Referat - Van Gogh

Categorie
Referate Diverse
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
557
Etichete
van, gogh
Descarcari
302
Nota
0 / 10 - 0 voturi

VAN GOGH

Vincent Van Gogh si-a pictat capodoperele în ultimii cinci ani de viata. Lucra ca un fanatic, pâna când i s-a întunecat mintea si s-a sinucis. Astazi este considerat unul dintre cei mai de seama artisti ai tuturor timpurilor.
Picturile lui Vincent van Gogh sunt vândute pentru averi, în zilele noastre; artistul însusi si-a vândut doar un tablou reprezentând o vie din Arles cu 400 de franci, cu putin înainte de a muri în 1890.
Fusese exasperant de sarac. Venitul lui consta doar din ajutorul oferit de fratele sau mai mic, Theo. Însa pictura îl facea fericit, sufletul i se revarsa pe pânze.
Activitatea lui a fost puternic influentata de cercul de pictori format de Eduard Manet, Auguste Renoir si Camille Pisarro: acestia nu urmau moda picturii contemporane, nu doreau sa reproduca imagini fixate în ateliere cu aer îmbâcsit. Ieseau în aer liber si pictau peisaje adevarate. Contemporanii îi numeau ironic „impresionisti”, deoarece adesea reproduceau doar anumite impresii dintr-o imagine. Dar picturile compuse din pete de culori vii pareau sa prinda viata pe pânza, se impregnau de un dinamism aparte, ceea ce lipsea din operele contemporanilor.
Van Gogh s-a dus si mai departe. În locul copierii formelor exacte, se straduia sa exprime senzatii si sentimente. Cu mult timp dupa moartea lui a fost catalogat drept „postimpresonist”, deoarece a creat dupa impresionisti.

Tineretea Artistului
Van Gogh s-a nascut la 23 martie 1853, în Groot Zundert,un orasel olandez. Tatal lui era preot protestant, iar mama provenea dintr-o familie de pictori si negustori de arta.
Avea 16 ani, când mama lui i-a gasit primul loc de munca, în Haga, la un unchi care era negustor de arta. Parea ca viata sa intrase pe fagas normal, dar în 1874 este transferat la Londra unde se îndragosteste de fiica gazdei si îsi neglijeaza munca. A fost concediat si trimis acasa. În 1876 se întoarce in Anglia si lucreaza ca colector de taxe într-o scoala londoneza. Mizeria orasului însa îl afecteaza atât de put


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org