Referat - Wassily Kandinsky

Categorie
Referate Diverse
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
326
Etichete
wassily, kandinsky
Descarcari
185
Nota
0 / 10 - 0 voturi


Wassily Kandinsky

Wassily Kandinsky, pictor, grafician si scriitor rus, pionier al expresionismului abstract, s-a nascut pe 4 decembrie la Moscova.
Kandinsky si-a petrecut copilaria la Odessa, unde a luat cursuri de pian si violoncel. El a scris mai tarziu despre influenta pe care a avut-o muzica in munca sa, comparand-o pe aceasta cu pictura.
Percepand sunetul precum culoarea si invers, lucrarile lui Kandinsky redau unele stari emotionale iar prin natura lor abstracta au provocat controverse.
Initial Kandinsky a studiat dreptul si economia la Universitatea din Moscova. Dupa ce a vizitat in 1895 expozitia unui pictor impresionist francez in Moscova, Kandinsky a hotarat sa devina pictor.
Expozitii de avangarda
In 1896 s-a mutat in Munchen, Germania si a lucrat sub indrumarea lui Anton Azbé si a lui Franz von Stuck, studiind cromatica impresionista, Art Nouveau si anatomia.
Din 1901-03, Wassily Kandinsky a contribuit la constituirea societatii Phalanx ce promova expozitiile de avangarda. Aptitudinile sale administrative i-au fost de mare folos in perioada cat a fost director, iar scrierile sale despre spiritualitate au pregatit calea spre lucrarea sa despre teoria culorilor. In aceasta perioada, una din studentele sale, Gabriele Münter, i-a devenit partenera de viata.
In 1902, Kandinsky a expus pentru prima data impreuna cu miscarea Berlin Secession, unde a prezentat primele sale matrite. El a studiat mai multe tehnici de pictura, testand diferite plante si adezive, folosind uleiuri, tempera sau alte materiale.
In 1904 si 1905 a fost medaliat la Paris si ales membru al juriului la Salonul de Toamna. In 1906 i-a fost acordat marele premiu, pentru ca anul urmator sa paraseasca Parisul pentru a se intoarce la Munchen.
Calatorii si influente
Kandinsky a calatorit foarte mult, vizitand Italia, Olanda, nordul Africii, la care se adauga si numeroase vizite la Paris, unde a studiat lucrarile lui Paul Gaugain, neo impresionismul si fauvismul (de la care a preluat uti


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org