Referat - Contractul de vanzare-cumparare in comertul international

Categorie
Referate Drept
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
341
Etichete
contractul, vanzarecumparare, comertul, international
Descarcari
281
Nota
0 / 10 - 0 voturi



Contractul de vanzare-cump in comertul
International


Def. – este actul jur.in care partile, vanzator si cumparator, apartinand unor state diferite, se obliga reciproc sa transfere proprietatea unui bun in schimbul platii unui pret. Caractere – are un caracter exclusiv comercial ; are un caract.international; legea uniforma asupra vanzarii se aplica contr.de vanzare – cump.care isi au sediul sau resedinta obisnuita pe terit.unor state diferite; are un caract.sinalagmatic; bilateral; oneros si comutativ. Obiectul – il formeaza marfa vanduta ,in schimbul careia cumparatorul plateste vanzatorului pretul stabilit. Obligatiile vanzatorului constau in predarea efectiva a marfii vandute; asigurarea conformitatii marfii predate; predarea documentatiei tehnice. Obligatiile cumparatorului sunt plata pretului si luarea in primire a lucrului vandut.


Vanzarea prin burse – bursa este o piata unde se intalnesc comerciantii pentru a incheia afaceri pe baza de cerere si oferta . Operatiunile la bursa se incheie fie pt.mf.care nu sunt prezente fie pt.mf.viitoare. La bursa se vand de regula produsele fungibile, hartiile de valoare si valutele. Astfel, bursele se impart in burse de marfuri(comert) si burse de valori(de efecte si de devize).
Functiile - constitue o piata principala pt.unele marfuri sau valori ; faciliteaza incheierea rapida a tranzactiilor ; asigura acoperirea din timp a nevoilor de materii prime; permite transmiterea sau divizarea riscurilor; inlesneste realizarea operatiunilor speculative; influenteaza nivelul preturilor care se formeaza in afara burselor; reprezinta un izvor de informatii cu caracter economic si juridic. Clasificare – In functie de varietatea tranzactiilor sunt burse generale si de specializare; Din pct.de vedere al obiectului : burse de marfuri sau comert si burse de valori; Din pct.de vedere al formei de organizare sunt burse private si organizate de stat; In fu


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org