Referat - Narcoterorismul

Categorie
Referate Drept
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
338
Etichete
narcoterorismul
Descarcari
263
Nota
0 / 10 - 0 voturi



























Narcoterorismul




















































CUPRINS



Pag.

Capitolul 1
INTRODUCERE
3

Capitolul 2
NARCO-TERORISMUL
5


BIBLIOGRAFIE
11






Capitolul 1. INTRODUCERE



Drogurile, flagel al secolului al XX-lea, cu adanci radacini in vremurile imemoriale ale istoriei, continua sa se manifeste pregnant, prin amploarea traficului si nivelul consumului, si la inceputul celui de-al treilea mileniu al erei crestine.
Fenomen complex, care se manifesta, practic, cu intensitate variabila la nivel global, traficul de droguri pare sa aiba ca mobil banul, sumele rezultate din aceasta activitate depasind in multe situatii imaginatia. De fapt, aceasta este doar o fateta a fenomenului, care ii vizeaza, in principal, pe producatorii si manipulantii de droguri si, in mai mica masura, pe cultivatorii unor plante care stau la baza extractiei unor droguri. Cea de-a doua fateta a fenomenului ii vizeaza pe consumatorii de droguri, fara de care fenomenul nu ar exista, relatia indisolubila dintre cerere si oferta functionand perfect si in aceasta situatie.
La inceputul secolului al XXI-lea, cand viteza de circulatie a infonnatiei si, implicit, posibilitatile de informare au atins dinensiuni nemaiintalnite, este greu de crezut ca in randul consumatorilor si al potentialilor consumatori de droguri nu sunt cunoscute efectele negative pe care drogurile le genereaza asupra organismului uman, mergand pana la moarte, si totusi acestia sunt dispusi sa-si asume riscurile. Care sa fie mobilul acestei atitudini? Ce determina un numar ingrijorator de mare semeni, mai ales din randul tinerilor, sa accepte placerile, de moment oferite de droguri in detrimentul sanatatii si a vietii?
Unii ar putea spune ca este vorba de curiozitate si teribilism, altii de lipsa de informare sau de o educatie precara, altii de consecinte ale greutatilor vietii etc. Poate ca este din toate cate putin sau nimic, dar fenomenul traficului si consumu


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org