Referat - Solutiile instantei de apel

Categorie
Referate Drept
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
327
Etichete
solutiile, instantei, apel
Descarcari
217
Nota
0 / 10 - 0 voturi















SOLUTIILE INSTANTEI DE APEL


























Cuprins :

Introducere

Respingerea apelului

Admiterea apelului, desfiintarea sentintei penale si solutionarea cauzei de fond

Admiterea apelului, desfiintarea sentintei penale si trimiterea spre rejudecare la prima instanta

Rejudecarea cauzei la prima instanta









































Introducere


Judecarea apelului se face avand in vedere toate dispozitiile generale cuprinse in primul capitol al titlului din codul de procedura penala referitor la judecata (art. 287 – 312).
Judecarea apelului se face cu aplicarea tuturor dispozitiilor corespunzatoare valabile la citarea in prima instanta.
Prezenta inculpatului arestat la judecarea apelului este obligatorie. Art. 375, alin. 4 prevede faptul ca arestatul poate lipsi la judecarea de apel in cazul judecarii apelului declarat impotriva hotararilor prin care s-a dispus restituirea pentru completarea urmaririi sau prin care s-a solutionat un conflict de competenta.
Participarea procurorului la judecarea apelului este obligatorie oricare ar fi obiectul cauzei. Intrucat prezenta procurorului este obligatorie, presedintele instantei se ingrijeste ca cererile de apel, memoriile cuprinzand motivele de apel si intreg dosarul cauzei sa fie pus spre consultare la dispozitia procurorului.
Instanta de apel verifica hotararile atacate pe baza materialului probator existent la dosar. In afara probelor administrate in cursul urmaririi penale si a judecatii in prima instanta, in apel nu pot fi administrate alte probe.
Dupa fixarea termenului de judecata in apel de catre presedintele tribunalului sau al curtii de apel competente, se dispune citarea partilor; judecata de apel se desfasoara public, oral si contradictoriu, in prezenta partilor, ceea ce implica citarea lor.
In apel activitatea de jude


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org