Referat - Impactul ecologic al consumului de energie

Categorie
Referate Ecologie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
484
Etichete
impactul, ecologic, consumului, energie
Descarcari
283
Nota
0 / 10 - 0 voturi

IMPACTUL ECOLOGIC AL CONSUMULUI DE ENERGIE










Una dintre problemele principale, de a carei solutionare depinde dezvoltarea civilizatiei noastre, problema care a revenit pe primul plan al preocuparilor oamenilor de stiinta, este asigurarea cu energia necesara dezvoltarii activitatilor de baza, care conditioneaza evolutia progresiva a nivelului de trai al populatiei globului terestru.
Consumul de energie pe cap de locuitor este considerat astazi ca un indice al nivelului de trai.
Cresterea nivelului de trai nu poate avea loc fara o crestere corespunzatoare a consumului de energie.
De aceea, atunci cand vrem sa analizam necesarul consumului de energie este util sa trecem in revista evolutia istorica a acestuia.
Consumul de energie minim necesar unui om este cantitatea de energie obtinuta in hrana necesara pentru a trai.
In urma cu un milion de ani, ca de altfel si astazi in unele regiuni din Africa si Australia, oameni traiesc cu hrana care contine circa 1800 calorii pe zi de fiecare om, sau, daca am masura energia in unitatile cu care ne-am obisnuit, doi kilowati-ore pe zi si pe om.
Aceasta energie este consumata in doua scopuri:asigurarea unei temperature constante corpului si asigurarea energiei mecanice necesara pentru miscarile cu care omul isi procura hrana si pentru diferite deplasari.
Transformarea energiei chimice din alimente in energie termica, in caldura necesara mentinerii temperaturii corpului cat si in energia mecanica a muschilor, se face prin procedee biologice incompplet cunoscute.
Sursa principala de energie acum un million de ani , ca de altfel pana la descoperirea energiei nucleare, era energia solara care prin procesul de fotosinteza, producea hidrocarburile necasare hranei.
In urma cu aproximativ o suta de mii de ani s-a facut un salt important prin utilizarea controlata a focului.
Energia solara , transpusa prin fotosinteza in lemn este prima sursa de energie pe care omul o transforma prin mijloace externe in formele de energie


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org