Referat - Plantele si oamenii

Categorie
Referate Ecologie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
408
Etichete
plantele, oamenii
Descarcari
259
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Plantele si oamenii
Regnul vegetal cuprinde aproximativ 260000 de specii cunoscute de plante (muschi, licheni, ferigi, ierbacee, plante lemnoase , tufisuri, copaci). Plantele se gasesc atat pe pamant, cat si in apa , si au diferite dimensiuni (mici-muschi, arbori gigantici-sequoia).
. . . Numai un mic procentaj de specii de plante sunt utilizate direct de om pentru hrana, adapost, fibre sau medicamente. In capul listei se afla orezul, graul, porumbul, legumele, bumbacul, coniferele si tutunul, de care depinde intreaga economie. Tot regnul vegetal are o importanta deosebita de-alungul miilor de ani, in furnizarea oxigenului in atmosfera. In ziua de azi, biomasa lumii este compusa, in cea mai mare parte din plante, care modifica climatul, ceeaza si alimenteaza solul.
Diferentierea de alte regne
. . . Plantele sunt organisme verzi, multicelulare;celulele lor contin protoplasme, eucariote(cu nucleu), tinute mai mult sau mai putin rigid de peretii celulei. Cea mai importanta caracteristica a plantelor este fotosinteza (producerea hranei prin transformarea energiei luminoase in energie chimica), proces realizat cu ajutorul clorofilei, care contine plastide(organisme celulare) numite cloroplaste. Plantele care si-au pierdut clorofila au devenit saprofite sau parazite, astfel ele isi iau hrana de la organisme moarte.
. . . Fungii, tot eucariote, sunt acum plasati intr-un regn separat, deoarece au deficit de clorofila si plastide, iar peretii celulari contin mai multa chitina decat celuloza. Ei nu-si produc singuri mancarea, ci o absorb de la organismele moarte.
. . . Varietatea algelor a fost plasata in regnul vegetal, multe dintre ele sunt eucariote cu pereti celulari rigizi si produc fotosinteza.
. . . Regnul animal este de asemenea multicelular si eucariot, dar membrii lor difera. Plante Phyla
. . . Briofitele sunt un ansamblu de 3 clase de plante nevascularizate cu aproximativ 16000 de specii, in care sunt inclusi muschii si lichenii. Sistemul vascular al briofitel


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org