Referat - Poluarea atmosferica

Categorie
Referate Ecologie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
633
Etichete
poluarea, atmosferica
Descarcari
499
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Poluare atmosferica

Se vorbeste despre poluarea atmosferica atunci cand una sau mai multe substante sau amestecuri de substante poluante sunt prezente in atmosfera in cantitati sau pe o perioada care pot fi periculoase pentru oameni, animale sau plante si contribuie la punerea in pericol sau vatamarea activitatii sau bunastarii persoanelor” (Organizatia Mondiala a Sanatatii O.M.S.)
Printre poluarile atmosferice naturale se numara polenul plantelor si florilor care provoaca alergii.
Substantele poluante din atmosfera sunt substante gazoase, lichide sau solide, care le modifica compozitia.
Gazele sunt substante care, in conditii normale (temperatura locala, presiune 1013hPa) sunt in stare gazoasa, lichefiindu-se la temperatura joasa (condensare), de ex.: CO2, SO2, ozonul.
Vaporii sunt gaze care se condenseaza in conditii normale, de ex.: vaporii de apa.
Ceata, fumul, praful sunt particule foarte fine de materii (aerosol) de un diametru de 0,001-100 um.
Ceata este formata din picaturi de marime variabila. Daca diametrul lor nu depaseste 10 um. se numesc mist, in engleza (ceata fina), iar daca este mai mare, se numesc fog (ceata deasa).Cuvantul smog este format pornind de la doua cuvinte englezesti smoke si fog.
Fumul este un amestec de particule solide si coloidale cu picaturi lichide.
Praful provine din diviziunea materiei fine in particule aproape coloidale de 10-100nm.
Emisiile sunt substante eliberate in atmosfera de catre uzine. Aceste substante se raspandesc pretutindeni, cazand din nou sub forma de particule si mai fine decat poluarea atmosferica masurabila in locurile de emisie.
Fixarea unei valori limita se fondeaza pe criteriile calitatilor aerului, a parametrilor masurati, a caror interpretare variaza de la o tara la alta. Morala si legea interzic experimentarile pe om. Cunostintele dobandite in momentul experimentarii pe animale permit respectarea marjelor de securitate in momentul fixarii valorilor limita pentru a nu pune in pericol sanatatea omului.
Nu


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org