Referat - Poluarea cu oxizi de sulf

Categorie
Referate Ecologie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
370
Etichete
poluarea, oxizi, sulf
Descarcari
299
Nota
0 / 10 - 0 voturi

POLUAREA CU OXIZI DE SULF

GENERALITATI
1.1. DEZVOLTAREA INDUSTRIALA SI SURSELE DE POLUARE A MEDIULUI

Dezvoltarea accentuata a industriei din ultimele decenii a demonstrat relatia strânsa existenta între cresterea economica si modificarile ce se petrec în mediu.
Orice politica de dezvoltare care nu este ancorata într-un context ecologic este sortita esecului. La începutul dezvoltarii umane, mediul era protejat natural datorita pe de o parte posibilitatilor reduse ale omului de a transforma natura, iar pe de alta parte capacitatii mediului de a se autoregla. Pe masura industrializarii societatii umane activitatile generatoare de poluare au depasit capacitatea de autocuratare si autoreglare a factorilor de mediu, ajungându-se sa se puna în pericol existenta vietii pe Terra.
Progresul tehnico-stiintific a afectat echilibrul om-natura prin accentuarea riscului real de epuizare a unor resurse naturale, modificarea calitatii aerului, solului, apei, sporirea volumului de deseuri si a diversitatii lor, realizarea unor tehnologii generatoare de materiale reziduale si toxice ce au constituit originea accidentelor tot mai frecvente, creând noi riscuri pentru sanatatea oamenilor si a mediului.
Compozitia atmosferei s-a schimbat ca urmare a activitatii omului, emisiile de noxe gazoase, pulberi si aerosoli conducând la grave probleme de mediu ca: poluarea urbana, ploile acide, modificarea climei.
În acest context este nevoie ca problemele privind poluarea atmosferei sa se trateze pe cât posibil în mod global.
Organismele din cadrul Organizatiei Natiunilor Unite studiaza poluarea atmosferica a oraselor, a zonelor industriale si rurale. Dupa mai multe statistici facute, concentratia dioxidului de sulf în atmosfera, în mai multe state dezvoltate, a scazut ca urmare a aplicarii diferitelor reglementari, dar exista zone unde emisiile au crescut.
S-au încheiat acorduri regionale sau mondiale referitoare la:
supravegherea si evaluarea poluarii atmosferica în orase, largirea retelei de


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org