Referat - Arta conversatiei in afaceri

Categorie
Referate Economie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
439
Etichete
arta, conversatiei, afaceri
Descarcari
282
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Arta conversatiei în afaceri
Nu mai suntem de mult în faza de pionierat a afacerilor, în care era suficient sa ai fler, intuitie si noroc pentru a ajunge un businessman de succes. Un John D. Rockeffeler, ursuz, retras, anti-social ar fi de neimaginat în timpurile noastre. Mai mult decât orice, acum conteaza relatiile interumane, felul în care stii cum sa te comporti în societate si mai ales sa porti o discutie.
Pentru ca afacerile incep de cele mai multe ori de la o intalnire intre doi oameni. Pentru ca eticheta in afaceri va formeaza acel „brand awareness“ personal care face ca purtarea voastra sa fie putin altfel decat a celor din jur, ceva care-i face pe parteneri sa va sune sau sa va intalneasca cu placere, sa va caute compania.
Omul modern nu trebuie sa aleaga intre a se purta manierat si a se purta oricum, ci este dator sa invete sa faca un standard de comportament cotidian din principiile elegantei in purtari, caci acestea sunt un adevarat catalizator in relatiile de afaceri, ele il ajuta sa adune in jurul sau alti oameni de succes.
Reguli pentru reusita conversatiei
Pericolul care ameninta orice adunare, în jurul mesei familiale ca si la cea mai selecta receptie, este plictiseala. Remediul cel mai sigur împotriva ei este conversatia.
Care este secretul conversatiei? Exista o reteta perfect pusa la punct ce asigura reusita în toate situatiile? Nu, din pacate! Nu poti patrunde dintr-o data în acest domeniu care da ocazia unora sa-si desfasoare pe deplin puterea de seductie, iar altora sa comita gafa dupa gafa. Între ariditatea plictiselii si pericolul ridiculului, trebuie sa urmam un drum ale carui principale etape sunt tactul, discretia, atentia, însufletirea, umorul, cultura, politetea si sinceritatea.
Apar aici, ca în aproape toate manifestarile vietii în comun, cel putin doua atitudini gresite. Exista unele persoane foarte sigure pe ele, care polarizeaza conversatia, îmbatîndu-se cu propriile lor cuvinte, vorbind fara încetare si interzicîndu-le celorla


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org