Referat - Conceptia moderna privind calitatea in servicii

Categorie
Referate Economie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
376
Etichete
conceptia, moderna, privind, calitatea, servicii
Descarcari
284
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Conceptia moderna privind calitatea în servicii

Serviciile reprezinta una din cele mai dinamice zone ale economiei moderne, fiind totodata si un domeniu de larg interes teoretic.
Redefinirea marfii, în conformitate cu specificul economiei de piata, ca un bun care se vinde si se cumpara-definitie simpla de maxima concentrare, retinând ceea ce e esential pentru un bun ce face obiectul unui act de comert- permite si totodata obliga la extinderea problematicii merceologice în zona serviciilor.
O scurta studiere a acestei problematici orientata spre servicii evidentiaza aceast lucru:

Serviciile reprezinta corespondentele unor nevoi cel putin la fel de numeroase ca nevoile de bunuri materiale, dar cu un caracter mai complex si mai eterogen; cunoasterea esentei si structurii acestor nevoi intereseaza major stiinta marfurilor, care considera acest aspect ca fiind foarte important pentru cercetarea calitologica.

Gama serviciilor se alcatuieste si evolueaza destul de asemanator cu sortimentul bunurilor materiale, încât se poate vorbi de sortimentul serviciilor; oferta de servicii are, particularitatile sale conferite în buna masura de caracterul nematerial al multora dintre ele, dar abordarile specifice bunurilor materiale în zona serviciilor evidentiaza compatibilitati generalizate.

Cercetarea calitatii serviciilor detine-ca si în cazul marfurilor-o pozitie centrala în problematica serviciilor, atât din punct de vedere al politicii economico-sociale, unde se evidentiaza o mare nevoie de lamuriri cât si din punct de vedere teoretic.

Afirmarea problematicii protectiei mediului evidentiaza elementele de incidenta cu zona serviciilor care sunt specifice si studiului marfurilor.

Interesul major si crescând pentru protectia consumatorilor e pus în lumina de faptul ca serviciile prezinta, pe lânga abordari comune marfurilor tangibile si nevoia unor abordari comune foarte variate.

Cercetarea functiilor serviciilor reclama demersuri cel putin la fel de complexe ca ce


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org