Referat - Conditia de neutralitate a expertului si consilierului de specialitate

Categorie
Referate Economie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
347
Etichete
conditia, neutralitate, expertului, consilierului, specialitate
Descarcari
342
Nota
0 / 10 - 0 voturi










METODOLOGIA CERCETARII STIINTIFICE



- REFERAT -














Conditia de neutralitate
a expertului si consilierului de specialitate



Coruptia este un fenomen social grav, cu o amploare deosebita, cu forme variate si complexe, manifestate pâna la cele mai înalte niveluri ale societatii. Ea reprezinta o amenintare majora pentru democratie, constituind o negare a drepturilor omului si o încalcare a principiilor democratice, pentru echitatea sociala si pentru justitie, erodând toate principiile punând în pericol dezvoltarea economica si sociala.
La ora actuala coruptia constituie unul dintre subiectele principale de discutie în orice domeniu si la orice nivel, reprezentând una dintre cele mai mari provocari ale lumii contemporane. Ea este prezenta atât în statele sarace si în curs de dezvoltare, cât si în cele dezvoltate, iar lupta pentru combaterea ei a devenit o problema serioasa, cu cât aceasta se extinde foarte rapid, cuprinzând, mai întâi, câteva sectoare, câteva domenii si apoi întreaga societate, devenind un stil de viata, un labirint din care nu se mai poate iesi, o mentalitate.
Coruptia pare sa fie foarte extinsa, daca nu chiar permanenta atât la nivel central, cât si la nivel local, fiind accentuata de lipsa unei definiri clare a responsabilitatilor, la care se mai adauga si lipsa unui cadru legal adecvat pentru eficienta luptei împotriva coruptiei
În România fenomenul coruptiei sare peste orice banuita rigiditate, dovedindu-se expansiv în numeroase domenii, cum ar fi: contabilitate, medicina, învatamânt, justitie, relatii publice, jusrnalism, sociologie, administratie publica etc.
Pentru a putea fi neutri, iar sistemul sa poata functiona, trebuie îndeplinite anumite criterii, si anume:
un cadru legislativ coerent,
siguranta locului de munca, dar si posibilitatea de promovare pe baza criteriilor profesionale,
transparenta - accesul opiniei publice la informarea asupra problemelor de interes personal -,
stimulente materiale si morale,


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org