Referat - Congresul PNTCD din 19-21 ianuarie 2001-analiza

Categorie
Referate Economie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
320
Etichete
congresul, pntcd, din, 1921, ianuarie, 2001analiza
Descarcari
217
Nota
0 / 10 - 0 voturi

SCOALA NATIONALA DE STUDII POLITICE SI ADMINISTRATIVE

MASTER: CONSTRUCTIE POLITICA SI MANAGEMENT ELECTORAL

ORGANIZARE PARTID
















Congresul PNTCD din 19 – 21 ianuarie 2001

analiza –



















Inainte de a intra propriu zis in prezentarea si analizarea evenimentului as dori sa fac o scurta trecere in revista a principalelor puncte pe care as dori sa le ating in urma analizei. In primul rand as putea spune cateva cuvinte despre conducerea partidului dinaintea si dupa Congresul din 2001, totodata am sa fac referire la cateva aspecte ale Statutului PNTCD dupa care este organizat Congresul si schimbarile majore care intervin dupa acesta.
Pe de alta parte insa un alt punct important il reprezinta Programul politic al PNTCD adoptat dupa Congres, care urmau sa defineasca actiunea partidului. Ultimele doua puncte la care am sa ma refer vor fi cele legate de pozitiile exprimate public de actorii implicati direct sau indirect in eveniment si nu in ultimul rand am sa urmaresc reactiile mass-media din acea perioada.
Dupa aceasta scurta prezentare a scopului acestei lucrari am sa incep analiza Congresului din 19-21 ianuarie 2000 a PNTCD prin a incepe a face o scurta prezentarea a PNTCD.
Partidul National Taranesc ia fiinta in anul 1926 atunci cand liderul Partidului National Roman Iuliu Maniu si liderul Partidului Taranesc Ion Mihalache, hotarasc sa fuzioneze si sa creeze PNT. In perioada imediat urmatoare PNT ajunge la guvernare si mai precis intre anii 1928 si 1931 cand guvernul condus de Iuliu Maniu ia o serie de masuri in principal in cea ce priveste sectoarelor economiei romanesti. Perioada imediat urmatoare este plina de agitatii iar in 1928 Iuliu Maniu dizolva Parlamentul si convoaca alegeri, in urma carora PNT obtinea aproxmativ 77,67% o majoritate covarsitoare, acesta urmand sa formeze noul guvern.
Efortul principal al guvernului dupa alegeri a fost îndreptat spre consolidarea economiei. Aceasta actiune a fost stânjenita de cea mai mare cri


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org