Referat - Forme de organizare a afacerilor in Canada

Categorie
Referate Economie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
346
Etichete
forme, organizare, afacerilor, canada
Descarcari
222
Nota
0 / 10 - 0 voturi











Forme de organizare a afacerilor în Canada


















O perspectiva manageriala
Având în vedere economia canadiana, care se afla într-o perioada de recesiune în anul 1922, guvernul federal a adoptat un buget, care intentiona sa stimuleze economia fara a face sa creasca deficitul. Bugetele guvernului federal si cele ale guvernelor provinciale au un impact important asupra veniturilor care ramân la dispozitia agentiilor economici, dupa plata impozitelor. Executivii financiari sunt preocupati, de obicei, fie de a anticipa schimbarile în sistemul de impozitare, sau de efectele pe care aceste schimbari le au asupra profiturilor ti fluxurilor de numerar a firmelor.

Forme de organizare a afacerilor
Exista 3 forme principale de organizare a afacerilor: afacerea proprietate individuala, afacerea în parteneriat si corporatia. Cele mai numeroase sunt afacerile individuale. Dar, în termen de cifra de afaceri majoritatea afacerilor revin corporatiilor. Este totusi important sa se înteleaga diferentele între cele trei forme de organizare, ca si avantajele si dezavantajele fiecaruia.

Afacerea proprietate individuala
O afacere proprietate individuala („sole proprietorship”) este cea care apartine unui singur individ (persoana fizica). A intra în afaceri ca persoana fizica este un lucru foarte simplu – pur si simplu, este numai o chestiune de a începe operarea afacerii. Totusi, cele mai multe administratii orasenesti solicita ca pâna si cele mai mici afaceri sa dispuna de o înregistrare (licenta).
Proprietatea individuala a unei afaceri are, pentru micile întreprinderi, doua avantaje importante:
poate sa se formeze cu usurinta si fara prea mari cheltuieli, deoarece nu este necesara stabilirea unui statut sau altui act juridic similar;
nu se platesc impozite corporationale pe profituri, desi câstigurile firmei sunt contabilizate ca venituri personale ale proprietarului sau si se impoziteaza prin aplicarea impozitului pe venituri individuale; acest


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org