Referat - Invata comportamentul consumatorului intr-o saptamana

Categorie
Referate Economie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
320
Etichete
invata, comportamentul, consumatorului, intro, saptamana
Descarcari
235
Nota
0 / 10 - 0 voturi



INVATA COMPORTAMENTUL CONSUMATORULUI
INTR-O SAPTAMANA
Susan Cave
-recenzie-


Concurenta devine din zi in zi mai puternica. Mediul de afaceri se profesionalizeaza tot mai mult, iar companiile solicita fiecarui angajat sa-si imbunatateasca continuu abilitatile si sa-si sporeasca neintrerupt competentele, pentru a le ajuta in aceasta cometitie pentru performanta.
Susan Cave prin cartea sa vine sa ofere o baza solida de cunostinte practice utile in primul rand acelora care in noul mediu economic bazat pe competitie si performanta doresc sa se initieze in modul foarte eficient de a gandi si a lucra.
Structurata in sase capitole, fiind reprezentate fiecare de cate o zi a saptamanii, cartea prezinta procesele psihologice ale consumatorului, atitudinile sale fata de bani, comportamentul vis-a-vis de marca, publicitatea si comercializarea produselor, precum si o descriere a efectelor negative ale consumerismului, fiind prezentate aspecte importante sub forma de definitii/probleme.
Cartea incepe cu capitolul referitor la „ Procesele psihologice elementare” care stau la baza temeliei comportamentului consumatorului si anume: perceptia si atentia, invatarea si memorarea, motivatia de a cumpara un bun, atitudinea in fata bunului respectiv si procesele de grup si influenta pe care o poate exercita acesta in cumpararea unui bun.
Evident ca in fiecare zi consumatorii sunt coplesiti de o cantitate enorma de informatii si nu pot fi atenti la toate, de aceea trebuie ca pentru atragerea atentiei acestora, producatorul trebuie sa se foloseasca de anumite strategii precum: evitarea prezentarii prea multor informatii simultan, in transmiterea lor sa exploateze mai multe simturi posibile (vazul, auzul etc), crearea de produse si reclame noi si distincte.


Mobilurile si necesitatile potentialilor-clienti trebuie studiate in asa masura incat bunul produs sa fie in concordanta cu acestea; motivatia este forta care guverneaza consumatorul si-l sustine in alegerea unui


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org