Referat - La Fantana

Categorie
Referate Economie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
394
Etichete
fantana
Descarcari
268
Nota
0 / 10 - 0 voturi

LA FANTANA


Bazele companiei La Fantana au fost puse la inceputul anului 2001, printr-o investie initiala de 3 milioane de dolari – capital integrat privat si majoritar suedez.
In prezent, La Fantana este leader pe piata serviciilor de distributie a apei de masa necarbonatate La Fantana, prin sistemul water cooler. Prezenta sa pe piata marcheaza o noua etapa a evolutie catre un nou mod de a bea apa si se constituie ca raspuns la tendinta companiilor de a se orienta catre noul sistem, modern si eficient,de aprovizionare cu apa.
Compania „LA FANTANA” s-a infiintat prin preluarea companiei Aqua Natural care activa deja in acest domeniu, al carei fondator, Cristian Amza, este acum director general si totodata unul dintre actionari, alaturi de principalul investitor – Oresa Ventures – reprezentat prin Dl. Jonas af Jochnick (Presedinte Oresa Ventures) si Dl. Cornel Marian (Investment Manager pentru România) - si de Dl. Hans Kallenius, investitor de origine suedeza, fost Director General al companiei suedeze Pripps. Dl Hans Kallenius are si experienta de a fi fost reprezentantul Oresa Ventures pentru o alta afacere de succes pe piata romaneasca, Brewery Holdings.
Presedintele Consiliului de Administratie este Dl. Roland Bengtsson, Presedintele Consiliului International al Asociatiilor Îmbuteliatorilor de Apa Minerala si fondator al EBWA – European Bottlers Water coolers Association (Asociatia Europeana a Îmbuteliatorilor de Apa prin Sistemul Water Cooler). De asemenea Dl. Bengtsson a activat mai mult de 15 ani ca director general al companiei Ramlosa, leader-ul scandinav in industria apelor minerale si a infiintat compania Rent a Cooler, care este prezenta in mai multe state europene.
Tranzactia dintre Oresa si actionarii Aqua Natural s-a perfectat in aprilie 2001, iar finantarea a început in luna mai a aceluiasi an, Oresa cumparând actiuni existente, dar venind in principal cu capital suplimentar pentru dezvoltarea noii fabrici de îmbuteliere si pentru exploatarea unei


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org