Referat - Mediul marketingului si analiza acestuia

Categorie
Referate Economie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
539
Etichete
mediul, marketingului, analiza, acestuia
Descarcari
479
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Mediul marketingului si analiza acestuia

2.1. De ce, cunoasterea mediului marketingului?
Pentru a comercializa cu succes un produs, managerul de marketing trebuie sa dezvolte o strategie. El ia decizii în cadrul acesteia, care depind de mai multe variabile, factori si forte care sunt în continua schimbare. Câteva din aceste variabile sunt interne. El are un anumit control asupra variabilelor care afecteaza produsul: natura lui, promovarea, parcursul pe care îl va urma de la producator la consumator si pretul sau. Dar când este fabricat, el intra în mediul extern: economic, tehnologic, socio-cultural si legislativ-politic. Marketerul nu poate controla aceste variabile externe; în alt mod acestea îl controleaza pe el.
2.2. Ce se întelege prin “mediu de marketing” ?
Prin mediu de marketing se întelege ansamblul de factori si forte care scapa controlului imediat al firmei si care influenteaza mentinerea sau dezvoltarea relatiei sale cu clientii profitabili. Dupa natura actiunii acestor factori si forte se disting doua grupe de componente: macromediul si micromediul firmei.
2.3. Macromediul marketingului
Acesta reprezinta ansamblul de variabile, factori si forte, necontrolabile de catre firma si care împreuna constituie climatul general în care îsi desfasoara activitatea aceasta. O firma poate face foarte putin, aproape nimic, pentru a influenta factorii cu actiune generala referitori la macromediu. Ce trebuie sa faca este sa monitorizeze evolutia acestora si sa intuiasca caracterul si dimensiunea eventualelor modificari pentru a se pregati în scopul mentinerii si dezvoltarii partii sale de piata.
Mediul socio-cultural:
Mediul demografic: este reprezentat de populatie si structurile sale. Prin analiza trendurilor în structura populatiei este posibila anticiparea comportarii consumatorilor pe o anumita piata, în masura în care numarul mare de nevoi si dorinte ale acelor indivizi sunt exprimate de trasaturile demografice cum ar fi: vârsta, sexul, starea civila, o


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org