Referat - Relatiile publice si publicitatea firmei

Categorie
Referate Economie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
339
Etichete
relatiile, publice, publicitatea, firmei
Descarcari
218
Nota
0 / 10 - 0 voturi




Relatiile publice si publicitatea firmei


Intel este una dintre cele mai mari povesti despre succes ale industriei americane ; la mijlocul anilor `80, doar utilizatorii cei mai înfocati ai computerelor cunosteau existenta micro-procesorului Intel- numit 286. Cam pe la sfârsitul anilor 80 si începutul anilor 90, modelele 386 si apoi cel 486 au devenit termeni comuni pentru birouri si scoli.
Firma a ajuns sa domine piata procesoarelor pentru computere si a câstigat uimitor de repede 70% din piata mondiala.
Campania publicitara pentru  Intel Inside , care a transformat componentul unui computer într-un nume de marca universal recunoscut poate fi cea mai originala si plina de succes campanie publicitara pentru un produs prefabricat din toata istoria. Ciudatenile sunt folositoare pentru ca daca opresti un om obisnuit pe strada, el poate sa-ti spuna ce este Intel Inside. Chiar si formidabilele cipuri proiectate si fabricate de consortiul IBM, Apple Computer si Motorola au avut un efect prea mic fata de completa dominatie a companiei Intelpe piata micro procesoarelor. În tot acest timp, Intel s-a ridicat de la o relativa tehno-obscuritate la nivelul de companie inovatoare în domeniul tehnologiei calculatoarelor, ( ajung pe locul 60 în lasta celor 5000de norocosi). Vânzarile au crescut dela 1,3 milione la peste 16,2 miliarde de dolari în doar 10 ani.
Dar, tot acest succes, aceasta dominatie a pietii, spiritul inovator si aceasta reclama priceputa nu au pregatit compania Intel pentru provocarea serviciului de relatii publice cu care s-a confruntat la sfârsitul lui 1994. Chiar si inteligentul si creativul CEO, Andy Grove, care a rezolvat provocari uriase de la competitori agresivi ca Advanced Micro Devices si consortiul IBM, a fost depasit de situatie.
Care a fost evenimentul de relatii publice care s-a dovedit mai puternic decât compania Intel însasi?
La începutul lui 1994, Intel a introdus noua sa generatie de cipuri, P


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org