Referat - Studiul calitatii produselor si serviciilor

Categorie
Referate Economie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
427
Etichete
studiul, calitatii, produselor, serviciilor
Descarcari
324
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Studiul calitatii produselor si serviciilor

Disciplina “Studiul calitatii produselor si serviciilor” are rolul de a transmite viitorilor lucratori din domeniul economic si administrativ cunostinte despre calitatea produselor si serviciilor cu scopul de a dirija si segmenta oferta de bunuri si servicii, oferind satisfactii consumatorilor.

Studierea calitatii produselor si serviciilor de catre elevii liceului tehnologic, specializarile “economic” si “administrativ”, este justificata de afirmatia potrivit careia “Deficientele calitative ale produselor destinate satisfacerii cerintelor umane pot sa conduca si chiar conduc la serioase nemultumiri din partea consumatorilor, la risipa economica si uneori la pierderi de vieti omenesti” (J. M. Juran si I.M. Gryna).

Prin continutul si structura sa, curriculum-ul este astfel conceput încât sa asigure îndeplinirea celor doua functii de baza:

transmiterea motivatiei care sa convinga cadrele didactice de necesitatea aplicarii unui învatamânt interactiv;
corelarea competentelor generale si specifice cu continuturile si posibilitatea stabilirii unor criterii si metode de evaluare continua si finala a elevilor si a procesului didactic.
Continuturile de învatare propuse la clasa a XI-a sunt structurate pe patru unitati tematice, cu competente specifice corespunzatoare fiecareia dintre ele.

Prima unitate tematica vizeaza cunostinte despre produsele alimentare, întrucât alimentatia omului, influenta acesteia asupra starii de sanatate a individului, multiplele riscuri pe care le incumba factorii tehnologici si de mediu, constituie preocupari actuale ale tuturor domeniilor de activitate destinate sa satisfaca cerinte majore ale consumatorilor potentiali. Din multimea produselor alimentare, profesorul va selectiona pe cele mai reprezentative, evidentiind sortimentul si calitatea acestora.

Cunoasterea valorii nutritive a produselor alimentare prezinta o mare importanta deoarece alimentele, care const


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org