Referat - Tehnici de investigare a sistemului

Categorie
Referate Economie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
424
Etichete
tehnici, investigare, sistemului
Descarcari
273
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Academia de Studii Economice
Facultatea de Cibernetica Statistica si Informatica Economica











- tehnici de investigare a sistemului -






















Mentinerea unui nivel de competitivitate a sistemelor, cresterea performantelor acestora precum si evidentierea punctelor slabe, a aspectelor care necesita imbunatatiri realizate pe baza analizei de sistem necesita intr-o prima faza asigurarea datelor cu ajutorul carora se poate stabili diagnosticul sistemului. Datorita importantei pe care o prezinta in analiza, colectarea datelor trebuie sa confere informatiile necesare in timp util, informatii care se fondeaza pe date reale.
Obtinerea datelor referitoare la activitatile desfasurate in cadrul sistemului si care se reflecta asupra problemei studiate se fondeaza pe diverse tehnici de investigare.
In functie de conditionarile asupra activitatilor persoanelor ce urmeaza a fi observate, tehnicile de investigare a sistemelor se impart in tehnici controlate si necontrolate.

Tehnici controlate.

Tehnicile controlate se caracterizeaza prin faptul ca informatiile sunt colectate direct de la persoanele care desfasoara activitatile catre care se indreapta studiul respectiv. Observarea se desfasoara in acest caz la fata locului (in-situ) sau intr-un mediu care poate fi controlat si prin care se incearca simularea unor diverse sarcini (observarea de laborator).
Analiza activitatii.
Acesta tehnica vizeaza observarea unei activitati prin intermediul celor care lucreaza la ea, persoane ce trebuie alese cu o atentie deosebita. Se urmareste prin aceasta identificarea nivelului muncii, a erorilor ce apar in timpul executiei activitatii si astfel a factorilor ce influenteaza in mod negativ performantele obtinute. Se vor identifica in acest sens frecventa de executie, materialele si informatiile necesare executiei, dificultatile intampinate, legaturile cu celelalte activitati.
Lista elementelor specifice unei anumite sarcini ce urmeaza a fi observate reprezinta schema sau


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org