Referat - A doua lege a termodinamicii

Categorie
Referate Fizica
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
341
Etichete
doua, lege, termodinamicii
Descarcari
249
Nota
0 / 10 - 0 voturi



INTRODUCERE

Cu toate ca problema dezbatuta în aceasta lucrare de cercetare nu este pur teologica, totusi este o problema care merita sa fie tratata pentru ca ea tine de acceptarea sau respectiv lepadarea persoanei lui Dumnezeu ca si Creator.
În mod aparent legea a doua a termodinamicii nu pare sa aiba de a face cu teologia sau cu creationismul. Dar, s-a constatat ca aceasta lege este legea cea mai bine confirmata si mai universal valabila dintre toate legile din fizica, din ea reiesind printr-o analizare aprofundata, ca Universul tinde din ce în ce mai mult spre dezordine, aceasta constatare darâmând cu usurinta teoria evolutionismului.
Scopul acestei lucrari este tocmai sa demonstreze ca legea a doua a termodinamicii este “mâna în mâna”cu modelul creationist, care sustine ca toate lucrurile au luat fiinta datorita unei Inteligente, datorita fortei creatoare a lui Dumnezeu, dar din cauza pacatului totul merge spre degenerare.
Ca sa avem o imagine de ansamblu a termodinamicii trebuie sa stim urmatoarele lucruri:
Termodinamica este partea fizicii al carei obiect de studiu îl constituie starile de echilibru ale sistemelor fizico-chimice si proprietatile generale ale proceselor care conduc la aceste stari, procese în care pot interveni fenomene termice.
Continutul termodinamicii este construit pe cale deductiva, pornind de la trei principii:
a. Într-un sistem izolat de corpuri (fara legatura cu exteriorul) energia se conserva;
b. Trecerea caldurii de la un corp cu o anumita temperatura la un corp cu o temperatura inferioara este un proces ireversibil;
c. Entropia oricarui sistem tinde catre o valoare finita când temperatura lui tinde catre 0 (nu se poate atinge temperatura 0 absolut, adica -273 grade Celsius, considerata cea mai joasa temperatura).
Vom întâlni foarte des în acest studiu conceptul de entropie. Entropia este o marime fizica ce masoara gradul de dezorganizare al moleculelor în timpul unui p


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org