Referat - Benjamin Franklin

Categorie
Referate Fizica
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
390
Etichete
benjamin, franklin
Descarcari
207
Nota
0 / 10 - 0 voturi



Benjamin Franklin s-a nascut pe 17 ianuarie 1706, în Boston, Massachusetts. El era al zecelea fiu al familiei, care, din cauza situatiei financiare ( tatal sau sau era producator de sapun si lumânari ), nu i-a putut oferi o educatie aleasa.
El a studiat câtiva ani la o scoala normala, dupa care a fost nevoit sa-l ajute pe tatal sau în afacerea acestuia, dar nu a încetat niciodata sa învete.
La 12 ani a plecat la fratele sau James, care era tipograf. Aceasta meserie îl atragea mai mult fiindca îi permitea sa citeasca tot felul de carti care l-au ajutat sa se auto educe. El a considerat ca “usile spre întelepciune nu se închid niciodata”, si, datorita acestui motto, a învatat algebra, geometrie, navigatie, logica, istorie, stiinta, gramatica englezei si alte 5 limbi.
Franklin avea o simpla formula pentru succes, spunând ca oamenii ce reusesc în viata muncesc un pic mai mult decât ceilalti, iar el a facut acest lucru din plin.
Dupa o perioada de timp, a renuntat la colaborarea cu fratele sau si a început sa lucreze la diferite ziare, mai întâi anonim. A reusit sa se remarce în acest domeniu, câstigând prestigiu.
El devine faimos cu publicatia “Poor Richard’s Almanac”, care este cunoscuta în toata America si-n Europa, devenid la fel de populara ca si Biblia.
Cumpara “Pennsylvania Gazette” unde este director si redactor.
În 1730 s-a casatorit cu Deborah Read, care i-a daruit un fiu si o fica. Se presupune ca a avut copii si cu alta femeie ( în afara casniciei ).
El reuseste sa se remarce pe toate planurile.
Pe plan politic, Benjamin Franklin este una dintre marile personalitati ale vremii care au semnat Declaratia de Independenta si Constitutia Statelor Unite ale Americii. El a fost diplomat al noii natiuni si reprezentant al acesteia în mai multe tari europene, în final ramânând presedinte al Pennsyleniei.
Se spune ca Benjamin Franklin era fascinat de electricitate.
Într-o noapte furtunoasa, el si fiul sau William, s-au dus sa experimenteze fulgerul. Oamenii cr


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org