Referat - Contributia fizicii la dezvoltarea societatii

Categorie
Referate Fizica
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
460
Etichete
contributia, fizicii, dezvoltarea, societatii
Descarcari
242
Nota
0 / 10 - 0 voturi




Contributia fizicii la dezvoltarea societatii

Fizica este o stiinta care se ocupa de studiul fenomenelor naturii. De la începutul lumii , oamenii încearca sa creeze lucruri noi care sa îi ajute sa duca o viata mai buna.
Prima mare inventie, roata, a fost un pas mare al omenirii în evolutie. Urmatoarele inventii si descoperiri au influentat hotarâtor evolutia umana: aprinderea controlata a focului, prelucrarea metalelor(cupru, si mai târziu fonta), navigatia, busola, luneta (sistemul de lentile concave), forta aburilor, automobilul, aeronautica, telefonul, undele radio si microundele, cea de-a patra stare de agregare-plasma, razele X (Roentgen), si sunt probabil niste elemente cheie pentru alte noi aplicatii care, desi astazi ne par imposibile, se vor putea întâmpla în viitor, (teleportarea, calatoria în alt spatiu sau alt timp).
Aprinderea focului pentru prima data în mod controlat a fost facuta prin frecarea sau lovirea a doua corpuri, observându-se o crestere a temperaturii la suprafata de contact.
Prelucrarea bronzului, un aliaj dur al cuprului cu staniul, a fost de asemenea un pas mare în evolutia omului si a societatii. Acest fapt a avut un mare impact în producerea uneltelor, în trecerea de la cele de lemn si piatra la cele mai rezistente, de metal.
Descoperiri ale unor elemente chimice cum ar fi poloniul sau radiul, facute de Marie Curie au fost de asemenea foarte importante. Fizica dovedeste nu numai utilitatea cercetarii atomului ci si necesitatea reluarii semnificatiei termenului (atom=indivizibil), întrucât acum este demonstrata divizibilitatea atomului.
Alte descoperiri, cum ar fi reactiile nucleare, izotopii radioactivi, fuziunea termonucleara, au avut însa si utilizari negative, unii folosindu-se de aceste proprietati ale atomilor pentru a produce bombe nucleare, extrem de destructive si de nocive, atat pentru planeta cât si pentru organismele vii.
Fizica spatiala este un ajutor de asemenea si în medicina; în urma unor experimente s-a observat evo


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org