Referat - Electronografia

Categorie
Referate Fizica
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
384
Etichete
electronografia
Descarcari
278
Nota
0 / 10 - 0 voturi


ELECTRONOGRAFIA



Ca fenomen fizic electronografia este o metoda de explorare cu aju-torul fenomenului de electroluminiscenta în care imaginea este controlata printr-un sistem complex si urmareste emisia de elecroni, propagarea cîm-pului electromagnetic si conversia diferentiata a distributiei sale în energia luminoasa. Expunerea se face într-un câmp electromagnetic tranzitor, reali-zat de impuls unic de tensiune. La început a fost folosit un singur impuls cu valoare energetica ceea ce prezenta anumite riscuri, punând în pericol orga-nele vitale ca inima sau creirul. Este cunoscut faptul ca o data cu cresterea frecventei curentului explorator spre zona microundelor, aceasta îsi reduce capacitatea de penetratie în tesuturi si totodata nu prezinta fenomenul excita-rii biolgice.
Utilizarea impulsului electronografic cu mare putere de penetratie ti-sulara a necesitat adoptarea unor masuri de protectie a organismului uman.
Principiile tehnologice au constat în:
Limitarea valorilor energetice ale surselor FIR si controlul energiei impulsului aplicat în afara oricarui risc.
Protejarea organismului uman prin plasarea sa la masa sursei cu o riguroasa legatura cu pamântul a acesteia.
Alegere unor derivatii fiziologice ce exclud organele vitale (inima si creierul).
Utilizarea unui dispozitiv de comanda automata a impulsului FIT sincronizat cu traseul electrocardiografic.
Conditiile tehnice de mai sus au condus la realizarea unei aparaturi de electronografie destinate explorarii organismului uman. Respectarea princi-piilor enuntate a permis obtinerea unor imagini electronografice pe un numar mare de subiecti umani fara riscuri, imagini diferite de imaginile structurale ale investigatiilor radiologice si care reflecta caracteristicile electrice ale diferitelor organe si tesuturi.
Primele imagini electronografice ale tesuturilor vii (plante, animale) au fost obtinute în anul 1975 cu ajutorul unei surse de impulsuri FIT de forma fixa, utilizându-se ca strat de scintilatie un ec


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org