Referat - Energia solara

Categorie
Referate Fizica
Data adaugarii
acum 15 ani
Afisari
5735
Etichete
energia, solara
Descarcari
1104
Nota
10 / 10 - 2 voturi


Energia solara
-o poarta spre salvarea lumii-
Motto: ”Si a zis Dumnezeu:”Sa fie luminatori pe taria cerului, ca sa lumineze pe pamânt, sa desparta ziua de noapte si sa fie semne ca sa deosebeasca anotimpurile, zilele si anii.Si sa slujeasca drept luminatori pe taria cerului, ca sa lumineze pamântul”.Si a fost asa. ” Facerea I,14-19
Cuprins
Argument
Capitolul I: Soarele-mituri si legende
1.1.Opinia umanitatii asupra Soarelui
1.2.O manifestare divina
1.3.Ra, zeul Soare, protectorul egiptenilor
Capitolul al II-lea:Radiatia solara
2.1.Emisia de raze X
2.2.Atmosfera Soarelui
2.3.Soarele, steaua noastra
2.3.1.O bula de gaze
2.3.2.Suprafata solara
2.4.Constanta solara
2.5.Factorii care influenteaza radiatia solara
Capitolul al III-lea:Importanta energiei solare
3.1.Utilizarea energiei solare
3.1.1.Cladiri încalzite de Soare
3.1.2.Distilarea apei sarate
3.1.3.Furnale solare
3.1.4.Bateriile solare
3.2.Un viitor mai bun
Anexa
Bibliografie
Argument
Are viata, dar nu poate cuvânta, caldura îi strapunge fiecare particula a corpului, însa el nu poate iubi, desi noi îl adoram; în gigantitatea sa pare atât de mic când îl privim, dar fâra el, noi, oamenii nu am exista.
O porunca si s-a facut lumina; mii de sageti luminoase au strapuns pamântul umed si rece…dintr-o data o lume noua se nastea; atâta miscare, atâta energie, piloni de aburi se înaltau spre cer din sufletul amortit al oceanelor, o agitatie continua inunda peisajul care sub privirile “ocrotitorului” prindea sens si forma.
Oare noi ne-am nascut din haos sau din dragoste? În fiecare zi privim cerul fara sa ne minunam de frumusetea acestuia si oare nu simtim ca exista ceva suprem ce trezeste în inimile noastre pofta de viata? Soarele este raspunsul la o întrebare esentiala:”Fara ce nu am putea trai?”
Cu miliarde de ani în urma infinitul scria o poveste: cea a dorintei de a exista! Elemente ale inexistentului s-au contopit pentru a crea, la început era o nebuloasa care mai apoi a devenit o sfera incandescenta ce se tot marea. Au mai aparut fiii si fiicele acestui gigant care nu înceta în a lua proportii si din iubire sau nestiinta a aparut lumea.
Nu am stiut sa mentinem echilibrul în natura, deoarece acum din cauza zgomotelor produse de utilaje si a rutinei nu mai putem auzi strigatul disperat al pamântului care cere o schimbare. Am utilizat la maxim resursele de subsol ale Terrei, reprezentate de combustibilii fosili, care se regenereaza mult prea greu.
Daca am sti într-adevar cum sa folosim energia solara nu ar mai fi nevoie sa ne ranim cea de-a doua “mama”, Pamântul. Cu fiecare extractie de petrol, carbuni etc oamenii ranesc fiinta prin ale carei vene curge apa si în al carei suflet focul se înalta mistuitor, dar pasnic; ne-ar putea distruge cu o suflare, dar în schimb ne protejeaza si ne hraneste,Terra.
Este timpul sa învatam ce înseamna respectul, pamântul are nevoie de ajutorul nostru, doar noi am putea sa-i îndepartam suferinta îndreptându-ne atentia spre Soare si calculând avantajele existente în cazul în care s-ar utiliza energia solara pe un post primordial.
Energia solara este o modalitate ieftina si nepoluanta de a supravietui.
În aceasta lucrare am încercat prin propriile forte sa ne lamurim semnele de întrebare asupra energiei solare si speram ca ea sa permita si altor cititori sa înteleaga importanta acestui permanent factor ce influenteaza viata oamenilor.
Cap.I Soarele-mituri si legende
1.1.Opinia umanitatii asupra Soarelui
În fiecare zi, o sfera galbena, orbitoare si familiara, Soarele, strabate bolta cereasca, daruindu-ne caldura, lumina si viata. Îl blestemam vara, când razele sale sunt prea fierbinti, iarna, în schimb, îi dorim prezenta. În ciuda acestor nemultumiri, îi recunoastem statornicia si suntem obisnuiti cu ritmul zilelor, al noptilor si al anotimpurilor pe care el ni-l impune.
Dar dincolo de perceptia curenta, ce stim noi oare despre steaua noastra?
Cum functioneaza Soarele ? Care este viitorul sau? Ce enigme ascunde înca fata de astrofizici...


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org