Referat - Executarea bransamentelor subterane

Categorie
Referate Fizica
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
407
Etichete
executarea, bransamentelor, subterane
Descarcari
319
Nota
0 / 10 - 0 voturi

MEMORIU JUSTIFICATIV

Definitii

Bransamentul electric reprezinta instalatia de joasa tensiune destinata alimentarii cu energie electrica a unui consumator, executata de la linia electrica de distributie pana la contorul electric de la consumator.
Partile principale ale bransamentului electric sunt:
- bransamentul propriuzis subteran care constituie legatura de la linia electrica subterana pana la nisa bransamentului;
- nisa de bransament, care reprezinta un gol paralelipipedic, amenajat in zid sau construit special, in care se monteaza echipamentul electric necesar protejarii coloanei electrice si distribuirii energiei electrice;
- coloana electrica, care constituie legatura dintre echipamentul nisei si contorul abonatului.
Domeniul de aplicare al proiectului se refera la executarea bransamentelor electrice subterane de joasa tensiune, utilizate pentru alimentarea cu energie electrica a consumatorilor care solicita puteri electrice mici (pana la 50 kW) pentru instalatiile de utilizare.
Se enumera toate operatiile necesare la acest gen de lucrari, in scopul uniformizarii tehnologiei respective.
Procesul tehnologic de executie a bransamentelor se refera doar la lucrarile realizate fara tensiune.
Domeniul de aplicare al proiectului se reflecta asupra lucrarilor noi si a reperatiilor capitale.
Bransamentele se proiecteaza si executa numai in baza dosarelor preliminare depuse la intreprinderea furnizoare de energie electrica si aprobate de aceasta.
Dupa ce se va efectua studiile si masuratorile pe teren, intreprinderea furnizoare intocmeste devizele si notele de lucrari in vederea executarii bransamentului.

Clasificarea bransamentelor

Bransamentul subteran asigura legatura in cablu de la reteaua electrica de distributie la nisa de bransament a abonatului.
Bransamentele subterane se pot racorda direct din cablul principal de alimentare, cu ajutorul unui manson de derivatie, drintr-o nisa principala, sau dintr-o retea aeriana pentru alimentarea unor consumatori la ca


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org