Referat - Fizicieni

Categorie
Referate Fizica
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
350
Etichete
fizicieni
Descarcari
239
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Cecil Powell
(1950)

Cecil Frank Powell s-a nascut pe 5 decembrie 1903 la Tonbridge în Kent, într-o familie de armieri cu mare experienta. Bunicul sau George Bisacre a înfiintat o scoala particulara în Southborough. Parintii sai l-au influentat sa studieze arta .
Cecil a studiat la o scoala elementara, Judd din Tonibridge unde a câstigat o bursa la vârsta de 11 ani. A mai câstigat si alte burse la Colegiu Sidney din Cambridge pe care la absolvit cu rezultate de elita în stiintele naturale (1924-1925).
Ca student postuniversitar, Powell a lucrat în laboratorul Canvendish sub conducerea lui C.T.R. Wilson si Lord Rutherford pâna în 1927 când a câstigat titlul de Doctor în fizica si s-a mutat la Universitatea din Bristol ca asistentul lui A.M. Tyndall în laboratorul de fizica H.H. Wills. În cele din urma a fost desemnat coferentiar apoi redactor iar în 1936 a vizitat vestul Indiei în calitate de seismolog într-o expeditie vulcanica.
Powell a fost directorul unei expeditii europene ce avea ca scop crearea unor baloane de mare altitudine în Sardinia (1952) si în Po Valley (1954,1955,1957).
Primele sale cercetari la laboratorul Canvendish au fost despre fenomenul de condesare si a trecut în mod indirect la explicarea neregulalitatii vitezii înalte la descarcarea unor aburi prin gura de furtun.
La Bristol a dedicat multi ani de munca în dezvoltarea tehnicilor exacte de masurare a mobilitatii pozitive a ionilor si infiintarea naturala a ionilor din majoritatea gazelor comune . Dupa sejurul sau în Caribbean , s-a întors la munca pentru construirea unui generator Cockcroft folosit pentru acceleratia rapida a protonilor. In 1938 a preluat experimentele despre radiatia
-1-
cosmica si folosind metodele directe pe care la raportat la drumul particulelor în emulsia fotografica iar când masina Cockcroft a început sa functioneze , el a preluat metode similare pentru determinarea energiei neutronilor .
Aceste progrese în munca sa l-au


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org