Referat - Fotodioda si fotoelementul

Categorie
Referate Fizica
Data adaugarii
acum 13 ani
Afisari
2076
Etichete
fotodioda, fotoelementul
Descarcari
418
Nota
9.5 / 10 - 2 voturi

Fotodioda 2
Concentratia purtatorilor liberi care apar prin efectul fotoelectric datorita absorbtiei radiatiei este mult mai mare decât concentratia purtatorilor minoritari.
La dioda din cauza polarizarii in sens direct curentul este dat de curentii de difuzie; la fotodioda curentii de difuzie nu depind de fluxul luminos din aceasta cauza ea trebuie polarizata in sens invers pentru a anula curentii de difuzie.
Conditia ca purtatorii majoritari sa participe la conductia curentului electric,adica sa traverseze bariera de sarcina spatiala este ca câmpul rezultat(epsilon) sa se deplaseze in sens invers ,curentul prin fotodioda depinde doar de concentratia purtatorilor minoritari generati pe cale termica sau prin efect fotoelectric .
Deoarece curentul prin fotodioda nu depinde de tensiunea de polarizare inversa aplicata intre Anod si Catod ea se comporta ca un generator de curent al carui curent depinde de fluxul luminos incident
fotoelementul
Sub influenta unui flux luminos exterior la bornele fotoelementului ia nastere o tensiune elector-motoare(T.E.M.)
Rezistenta de sarcina conectata la bornele fotoelementului este parcursa de un curent electric care arata ca fotoelementul este un generator de tensiune care poate debita o anumita putere .
Acesta (fotoelementul) converteste direct energie luminoasa in energie electrica ,din aceasta cauza se mai numeste si baterie solara
...


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2022 - Referatele.org