Referat - Impactul instalatiilor electrice asupra mediului inconjurator

Categorie
Referate Fizica
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
448
Etichete
impactul, instalatiilor, electrice, asupra, mediului, inconjurator
Descarcari
226
Nota
0 / 10 - 0 voturi

IMPACTUL INSTALATIILOR ELECTRICE
ASUPRA MEDIULUI ÎNCONJURATOR

Prof.dr.ing. Golovanov Nicolae
U.P.B. FACULTATEA DE ENERGETICA
Lector.ing. Popescu Garibald
Asist. ing. Serban Manuel
Conf.dr.ing. Flucus Ioan
FACULTATEA DE POMPIERI
Ing. Opris Mirel
GRUPUL DE POMPIERI „Banat” al jud. TIMIS

1. Introducere

În prezent se pune un accent deosebit pe limitarea efectelor negative determinate de poluarea mediului asupra sanatatii si viitorului vietii pe Pamânt, iar problemele de poluare nu mai pot fi eludate. De altfel, trebuie remarcat ca lupta împotriva poluarii costa mult, cu toate ca tratarea deseurilor si efluentelor (scurgerea de masa lichida si gazoasa) antreneaza adesea economii de materii prime si de energie.
Tarile industrializate aloca multe mijloace materiale tehnice si banesti necesare cercetarii în acest domeniu, Comunitatea Economica Europeana stabilind în acest sens obiective precise, cum sunt: prevenirea producerii de deseuri, reducerea cantitatilor acestora prin valorificarea lor, limitarea poluarii mediului ambiant.
Dezvoltarea industriei si cresterea consumului de energie primara, antreneaza poluarea mediului ambiant (aerului, apelor, pânzelor freatice etc.), astfel încât aceasta activitate determina efecte negative asupra nivelului de sanatate al oamenilor.
Procesele de conversie sunt însotite de fenomene secundare, neenergetice între care impactul cu mediul înconjurator ocupa locul principal. Astfel, utilizarea energiei primare duce nu numai la cresterea confortului omului, ci în mod indirect si la unele efecte nedorite cum sunt: poluarea, modificarile scoartei terestre si transformarea în zone aride a unor spatii din ce în ce mai mari etc.
Dezvoltarea energeticii afecteaza direct echilibrul naturii pe tot lantul energetic: extractie, instalatie de conversie (producere de energie electrica), acumulari de apa (baraje de acumulari hidroenergetice etc.), transport, distributie si utilizare a energiei electric


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org